NAUTIČKA PATROLA JUTARNJG LISTA

VIDEO: USIDRILI SMO SE KOD STARE BAŠKE NA OTOKU KRKU Kupači su automobile morali ostaviti na magistrali pa se pješice spustiti na šljunak

 
 screenshot

Nautička patrola Jutarnjeg lista usidrila se u blizini plaže Oprna kod Stare Baške na otoku Krku. Ovdje su se odlučili malo okupati i pojesti ručak prije nego otisnu za marinu Punat. Na plaži se okupilo stotinjak kupača koji su svoje automobile ostavili gore na magistrali pa se pješice spustili do šljunčane plaže. Osim Masline, usidrila se još jedna barka koja se isto tako lijeno njiše po valovima.

Ovaj live prijenos omogućio je Vipnet koji našoj patroli omogućuje izvrstan signal gdje god da se zatekne i bez obzira na vremenske okolnosti. Dobar signal nije samo bitan za patrolu, nego i za sve ostale korisnike Vipnet mreže na Jadranu. Naime, iz Vipneta kažu kako potreba za podatkovnim prometom sve više raste te da će ovo ljeto ćemo dostići 300 terabajta dnevnog prometa na moru, što je za 150 posto više nego prošlog ljeta. Osim dobrog signala važni su i dobri uređaji. Novinari patrole koriste novi Homebox Officebox ZTE MF283v, ali oni nisu jedini s novim uređajima na 4G mreži. Mnogi korisnici koriste nove telefone i 4G uređaje, zbog čega će ovo ljeto na 4G-u biti više od 80 posto prenesenog prometa (prošlo ljeto je na 4G-u bilo dvije trećine prometa). Da bi bazne stanice na otocima mogle raditi s kapacitetom od 750 Mbit/s, Vipnet ih je povezao s kopnom gigabitnim linkovima s pomoću najnovijih mikrovalnih funkcionalnosti.

Nakon kratkog odmora patrola odlazi u marini Punat gdje će se napraviti treća i finalna izmjena novinara i fotoreportera na brodu. Time se označava ulazak u posljednju trećinu ovogodišnje Nautičke patrole nakon koje će biti poznato koja marina će osvojiti Zlatno sidro 2018 za najbolju marinu u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:27