TORO CAFFE

'Dok Talijani i Austrijanci ljetuju na Jadranu, naši nezaposleni čuvaju njihove kućne ljubimce'

 Screenshot

Pedja Bajović i Robert Zuber na početku emisije napravili su "sebić" ili "svojko", tj. fotografiju mobitelom poznatiju po engleskoj kovanici selfie.

Kad su otvorili novine, Bajovića je oduševila analiza našeg novinara Gorana Penića koji je ocijenio sve dobre i loše strane naše kratkotrajne i uskoro bivše Vlade.

Nakon toga su počeli razglabati o tome tko će sa kime i kad koalirati pa pomislili da bi možda mogli promijeniti ime svoje stranke, s obzirom da postoji jedna koja se zove "Pametno". U svakom slučaju, obojica su bila razočarana kampanjom i nepropusnom političkom scenom na koju se teško probijaju nove stranke, sve dok ih usred kadra nije prekinuo - kamion!

Nakon toga je Pedja nestao, a Zuber je ugostio predsjednicu Saveza nezaposlenih Hrvatske Jeniseju Fištrek koja je za početak navela da je Savez osnovan još 1999. godine.

- Svim strankama su puna usta nezaposlenih u kampanji, ali kad dođu na vlast briga ih je samo za fotelje - kazala je gospođa Fištrek koja smatra da brojka od 220 000 nezaposlenih koji su registrirani na Zavodu nije realna:

- Mnogi ljudi koji nisu zaposleni ne vide nikakvu korist od toga da se jave na Zavod - dodala je Fištrek i kazala da razumije ljude koji rade na crno kad drugi posao ne mogu naći.

Gospođa Fištrek također je prigovorila političarima koji se ne liječe u našoj državi, niti djecu školuju ovdje. Za kraj je poručila da bi trebali mlade, školovane i talentirane ljude zaposliti u Hrvatskoj:

- Žalosno je da mlade ljude i mlade obitelji puštamo van. Oni se neće vratiti. Dok Talijani i Austrijanci ljetuju na Jadranu, naši nezaposleni čuvaju njihove kućne ljubimce!

Pogledajte i prijašnje epizode Toro Caffea!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:35