Phamous / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Ne gubi nadu

Usprkos opakoj bolesti zbog koje jedva hoda, napravila je potez koji je mnoge ganuo do suza

Selma Blair već dvije godine živi s multiplom sklerozom, prošla je hrpe kemoterapija, a u posljednje vrijeme ne osjeća lijevu nogu ni kukove. Ipak, odvažila se napraviti nešto što dugo nije te time oduševila svoje obožavatelje.

Glumica Selma Blair, kojoj je 2018. dijagnosticirana autoimuna bolest multipla skleroza, prolazila je pakao posljednje dvije godine. Od tad je na intenzivnom liječenju, prošla je mnoge kemoterapije, izgubila kosu, proživljavala jaku fizičku bol zbog koje je jedva hodala i to na štakama, no i dalje se ne da.

Ostvarila želju

S pratiteljima redovito dijeli sve, i dobro i loše, a posljednja objava ganula je mnoge. Naime, Blair je na svom Instagramu podijelila fotografiju na kojoj jaše svog konja, vidljivo dirnuta.

"Vratila sam se na svog konja. To je ono što mi najviše nedostaje s trenutnim sposobnostima ili invaliditetom. Ali danas smo sve uspjeli na nekoliko minuta i nisam se mogla prestati smijati", napisala je glumica koja se nedavno požalila kako ne osjeća svoju lijevu nogu ni kukove.

"Išli smo polako. Nisam se previše kritizirala. Ja sam u kaosu s multiplom sklerozom. Rečeno mi je da ću godinu dana nakon prve dijagnoze skakati s konjem. Vjerovala sam i bilo me je sram zbog drugih što nisam uspjela. Uvijek ću imati MS, sad vidim. Uvijek. Ali naučit ću kako koristiti ovo tijelo, mozak i emocije", poručila je Blair svojim pratiteljima koji su joj u komentarima ostavili riječi podrške.

Iako njezina prognoza nije bajna, dodala je da joj se vratila nada u oporavak te da vjeruje da će se jednog dana moći ponovno vratiti natjecanjima.

Izgubila kosu

Multipla skleroza je upala središnjeg živčanog sustava u kojoj imunološki sustav napada mijelin, odnosnu bijelu tvar koja oblaže živčane niti i stanice te omogućuje prijenos podražaja. Kako bi "resetirala" svoj imunološki sustav i obnovila matične stanice, liječnici su Selmi preporučili presađivanje stanica i agresivnu dozu kemoterapije koja se inače daje pacijentima oboljelima od raka, no to rješenje joj se i nije baš svidjelo.

Studio City, CA  - *EXCLUSIVE*  - Selma Blair steps out for a cold Brew coffee at Alfred Coffee house in Studio City. The star, who is battling multiple sclerosis, appears to be showing signs of improvement during her ongoing health battle.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 472671121, License: Rights-managed, Restrictions: Do Not Edit or Delete, Model Release: no, Credit line: ZListR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
ZListR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Selma Blair morala je uzeti kemoterapiju prije transplantacije matičnih stanica.

No, nije imala drugu opciju pa je uzela manju dozu kemoterapije točno prije transplantacije matičnih stanica.

"Odmah sam osjetila olakšanje pa su mi preporučili da nastavim s tim, ali s velikim rizikom. Rekli su mi da polako počnem planirati svoju smrt. Prenijela sam sve to svome sinu koji je rekao da želi da me kremiraju. Dobila sam više kemoterapije nego pacijenti koji imaju rak, ali matične stanice pomogle su mi da preživim terapiju", otkrila je.

Osim obožavatelja, veliku podršku joj pružaju njezin bivši suprug Jason Bleick, sadašnji dečko glumac David Lyons, i sin Arthur Saint kojeg je dobila s Bleickom.

Čitajte i:

Iako je teško bolesna, glumica se svaki dan dotjera i izađe

Gubitak koji boli: Zbog dirljivog oproštaja Selme Blair od majke svi imaju suzne oči

Borba glumice još nije gotova: 'Primila sam agresivnu dozu kemoterapije koja me umalo stajala života'

Glumica ne odustaje unatoč teškoj bolesti: 'Naizgled sam lošije, ali bit ću ponovno sretna'

Linker
18. travanj 2024 06:06