Livio Andrijić / Livio Andrijić
Samo naprijed

Vid Juračić upustio se u najteži pothvat u životu: 'Kao mali sam si rekao da ću to jednom napraviti'

Arhitekt i Youtuber snimanje serijala o zagrebačkim kvartovima 'Kvart priča' zamijenio je osobnim izazovom - s ruksakom na leđima uputio se pješice od Zagreba do mora. Već prvi dan zaradio je rane i žuljeve, ali ne odustaje.

S obzirom na to da mu je pandemija poremetila planove oko snimanja novih epizoda serijala "Kvart priča", domaći YouTuber Vid Juračić prihvatio se novog izazova. S velikim ruksakom i fotoaparatom uputio se pješice od Zagreba do mora, točnije Voloskog, a inspiraciju za ovaj pothvat našao je u uspomenama iz djetinjstva.

"Sutra idem hodat solo do mora. Kao klinac sam sa starcima planinario po Risnjaku, i svaki put kad bi se popeo na Snježnik nagovarao bih starog da se spustimo do mora; iako more i Kvarner s vrha izgledaju kao na dlanu, nije to tako blizu i, naravno, nikad nismo. Rekao sam si tada da ću jednom to napraviti. Taj san je rastao zajedno sa mnom, spustit ću se do mora, krećem od Zagreba i idem do Voloskog. Osmogodišnji Vid, nema na čemu", napisao je Vid na Instagramu, a podijelio je i trenutke kada je kao dječak planinario s ocem.

Ruta koju si je zadao i nije tako lagana jer je odlučio ići preko brda, a na Instagram storyjima rekao je kako mu je to bio jedan od najtežih dana u životu. Nakon što je došao do Svete Nedjelje, popeo se na Plešivicu i spustio do Jastrebarskog gdje je prenoćio.

Ni rane ni žuljevi ga nisu zaustavili

Ukupno je prešao 52 kilometra, što je zaista dobar komad puta, ali shvatio je da možda malo pretjerao s penjanjem jer je zbog težine ruksaka zaradio rane na leđima te žuljeve na stopalima. Ipak, Vid je odlučan u svojoj namjeri i ne kani odustati, a danas mu je na repertoaru stići do Duge Rese pa nastaviti "starom cestom" sve do mora.

Posljednjih mjeseci zbog korone nije snimao "Kvart priču", već se posvetio drugim projektima poput vlogova u kojima je govorio o razornom potresu koji je u trećem mjesecu pogodio Zagreb, snimivši neke od zaista tužnih scena razrušenog glavnog grada. Vidov najnoviji pothvat možete pratiti na njegovom Instagramu, a mi mu želimo puno sreće da u "jednom komadu" i bez puno žuljeva stigne do odredišta!

Čitajte i:

Pust, ali prekrasan: Otišao u sablazno prazan grad i napravio najemotivniji video do sada

Vid Juračić otkriva kakve djevojke voli i zašto bi najradije hodao gol

Vid Juračić, arhitekt s YouTubea: 'Najbolji modni dodatak su mi mamine sunčane naočale iz 90-ih'

Dok čekamo novu Kvart Priču, Vid Juračić izbacio je ljetni hit: 'Iznenadio me broj negativnih komentara, ali nastavit ću iz inata'

Linker
22. ožujak 2024 06:43