Alpine, IGH i Bogl-Tehnobeton u utrci za dovršetak stadiona

Za dovršetak stadiona u Maksimiru te gradnju novih stadiona na Kajzerici i Sveticama gradski su čelnici danas točno u podne otvorili tri pristigle obvezujuće ponude - onu tvrtke Alpine, ponudu tvrtke IGH koja se udružila s tvrtkom Tehnika, te onu tvrtke Bogl-Tehnobeton. Iz utrke za dovršetak “maksimirskog rugla” tako su ispali Porr i Strabag koji do zakonski predviđenog roku nisu poslali nikakvu dokumentaciju.



Dogradonačelnica Ljiljana Kuhta Jeličić kaže da će Grad u idućih 30 dana razmatrati i “skenirati” pristigle ponude.



- Nakon što detaljno razmotrimo ponude ići ćemo na konačne obvezujuće ponude te tada pkušati isposlovati najpovoljnije ponude za grad - rekla je Kuhta Jeličić, koja je i predsjednica povjerenstva za dovršetak Dinamovog stadiona.



Iako Kuhta Jeličić nije željela govoriti o cijeni dovršetka stadiona u Maksimiru, procjenjuje se da će ona, prema izmjenjenom projektu arhitekta Branka Kincla, koštati oko 200 milijuna eura
Iako Kuhta Jeličić nije željela govoriti o cijeni dovršetka stadiona u Maksimiru, procjenjuje se da će ona, prema izmjenjenom projektu arhitekta Branka Kincla, koštati oko 200 milijuna eura, a njime bi trebao upravljati koncesionar koji će pobijediti na natječaju.



Radovi na stadionu bi trebali početi na jesen 2009. godine, nakon što isti koncesionar završi manji stadion na Kajzerici, te će trajati sve do 2012. godine. Podsjetimo taj “mali” stadion, na kojem će Dinamo igrati za vrijeme radova na “velikom bratu” moći primiti će do 15 tisuća ljudi, a njegova cijena će biti oko 20 milijuna eura.



Glasnogovornik Dinama, Neven Cvijanović kaže da su očekivali ovu odluku te da mu je drago što su konačno ustvrdili građevinske rokove.



- Nama je bitno da se grade ti stadioni koji bi u konačnici trebali i obnoviti grad. Sradion na Kajzerici sa svojih 15 tisuća mjesta je sasvim dostatan da za vrijeme radova u Maksimiru primi Dinamo - zaključio je Cvijanović.



Bandić: Kuhta je iznad mene po tom pitanju



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas nije želio ništa komentirati oko stadiona Maksimir i otvaranja ponuda. Poručio nam je da za to nazovemo njegovu zamjenicu Ljiljanu Kuhtu Jeličić.



- Kuhta je glavna za stadion, ja sam noj podređen što se stadiona tiče - rekao je Bandić koji još jednom nije želio pričati o svom najvećem teretu na leđima. (S. Š.)




D. Koretić;A. Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:16