DRUGI KRUG IZBORA

'BANDIĆ JE KUKAVICA! SKRIVA SE OD MENE I ODBIJA SE SUČELITI' Ostojić prozvao Bandića da se boji javno odgovoriti na pitanja

ZAGREB - Kandidat za gradonačelnika Zagreba Rajko Ostojić izazvao je na konferenciji za medije Milana Bandića na javno sučeljavanje. Unatoč demokratskoj praksi koja nalaže da se kandidati za javne funkcije javno sučele sa svojim protukandidatima aktualni gradonačelnik Milan Bandić je dosljedno izbjegavao sve debate sa suparnicima u prvom krugu, a s istom je praksom nastavio i u drugom krugu.

- Kada biračima i svojim sugrađanima nemate što ponuditi u izbornoj utakmici osim floskula, manipulacije i želite sakriti zlouporabu gradskih resursa ne preostaje vam ništa nego da se sakrijete i živite u nadi da vas nitko neće ništa pitati. Upravo to se događa u ovoj kampanji, Bandić se skriva od mene jer nema odgovore na pitanja i činjenice kojima bih ga zasipao. Smiješno je da osoba koja se predstavlja svojevrsnim superjunakom koji bi se prema definiciji trebao osjećati nadmoćnim nad svima nama, napadno isključuje mogućnost da bi se sa svojim protukandidatima mogao pogledati u oči, kazao je Ostojić novinarima.

Da Bandić ne namjerava prekinuti s nedemokratskim ponašanjem te da će pod svaku cijenu izbjegavati sučeljavanje postalo je jasno nakon što je odbio poziv dva vodeća dnevna lista, lokalnih zagrebačkih radija, nacionalnih i lokalnih televizija te Platforme 112 na javno sučeljavanje. Iako je njegova PR služba potvrdila sučeljavanja, dosadašnji gradonačelnik je brzo povukao taj pristanak

- Pozivam svog konkurenta na sučeljavanje bilo kada i bilo gdje. Izazov vrijedi od sada do početka izborne šutnje. Ja unaprijed prihvaćam svaki poziv bilo kojeg medija na debatu. Ako je Bandić kukavica onda se nigdje neće pojaviti, izjavio je Ostojić, dodavši da je dosadašnji gradonačelnik ljubitelj kontroliranih uvjeta te voli biti okružen ćelavcima i ljudima koje je zadužio i koji neće postaviti neugodno pitanje.

Na konferenciji za medije prisustvovao je i Davor Bernardić koji je izvijestio medije kako očekuje formiranje većine u svim gradskim četvrtima gdje je SDP vodeća stranka u vijećima te će ponuditi suradnju onim strankama koje su oporba dvjema listama dosadašnjeg gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:34