POVOLJNI NAJAM

BANDIĆ JE TVRTKI SVOJEG BIVŠEG VOZAČA DAO 51 KUĆICU NA TRGU ZA UKUPNO 10.500 KUNA Zaključak je potpisao sam gradonačelnik

Odobren je najam od 9. do 15. studenog 2019., u sklopiu manifestacije pod nazivom 'Martin je u Zagrebu'
Drvene kućice na Trgu bana Jelačića
 Marko Todorov / Davor Pongračić / CROPIX

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dodijelio je 51 kućicu na glavnom zagrebačkom trgu tvrtki Eko sajam j.d.o.o. u kojoj je direktor Zdravko Krajina, koji je nekad radio kao gradonačelnikov vozač, i to po ukupnoj cijeni od 10.500 tisuća kuna. U Zagrebu se, naime, ovih dana povom Martinja održava događaj nazvan "Martin je u Zagrebu", a na kojem se predstavljaju vinari. Tim povodom je gradonačelnika Milan Bandić donio zaključak da se, čak, 51 drvena kućica na samom Trgu bana Jelačića dodijeli tvrtki Eko sajam j.d.o.o., čiji je direktor upravo Krajina, dok je njezina vlasnica, pak, E. Krajina. Taj zaključak kojim se tvrtki Eko sajam dodjeljuju kućice i četiri ugostiteljska stola potpisao je sam gradonačelnik Bandić 28. listopada ove godine.

- Društvu Eko sajam j.d.o.o. iz Samobora za postavljanje 50 drvenih trgovačkih kućica, od toga 20 kućica veličine 2,80x2,40 metara, a 30 kućica veličine 2,50x1,80 metara, jedne ugostiteljske kućice veličine 2,80x2,40 metara i 4 ugostiteljska stola veličine 1,00x1,00 metara, na lokaciji Trg bana Josipa Jelačića, u vremenu od 9. do 15. studenog 2019., u svrhu edukativno izložbeno promotivno prodajne manifestacije pod nazivom 'Martin je u Zagrebu'. Za korištenje lokacije određena je ukupna naknada u iznosu od 10.500 kuna - navodi se odluci zagrebačkog gradonačelnika Bandića.

Pokušali smo doći do Zdravka Krajine, ali nije odgovarao na pozive na broj prijavljen na adresi na kojoj je registrirana i njegova tvrtka. Radi se o tvrtki koja posljednjih godina ostvaruje prihode od - 2018. godine 321,8 tisuća kuna (dobit 67,2 tisuće kuna), pa 2017. godine 402,4 tisuće kuna (31,9 tisuća kuna) dok je primjerice ranijih godina, 2016. ostvarila prihod od 238 tisuća kuna (dobit 33,5 tisuća kuna), pa 2015. godine 220,7 tisuća kuna (dobit od 6.500 kuna).

Tvrtka nema zaposlenih, a prijavljena je za organizaciju sastanaka i poslovnih sajmova na adresi u Samoboru na kojoj je prijavljen i sam Krajina. Tvrtka ima temeljni kapital u iznosu od deset kuna, a osnovana je u kolovozu 2014. godine. Zanimljivo je da je nekadašnji Bandićev vozač Krajina, podsjetio je na to u svom članku portal Index koji je prvi objavio vijest, promijenio iskaz na sudu o vožnji službenog auta na svinjokolju Bandićeve sestre u aferi Agram.

Naime, Krajina je prvo priznao da je službenim automobilom Grada mesara Veljka Horvata i ugostitelja Josipa Katića vozio na svinjokolju Bandićeve sestre u Grude, da bi krajem rujna tvrdio da ih je povezao samo usput. Ovo nije prvi put, naime, da je gradonačelnik Bandić nešto dodijelio tvrtki Eko sajam jer im je svake od protekle tri godine dodijelilo 10.000 kuna bez PDV-a za sudjelovanje u zakupnini na spomenutoj manifestaciji "Martin je u Zagrebu".

Bandić je zaključke o dodjeli identičnog iznosa firmi Eko sajam potpisao i 2016., 2017. i 2018. godine. Također je zanimljiva vijest koju je objavio portal Zgexpress, a to kako je "Zagrebačka županija i ove godine sudjeluje na manifestaciji “Martin je u Zagrebu”", a da zainteresirani izlagači s područja Zagrebačke županije koji se žele predstaviti na manifestaciji trebaju dostaviti prijavu najkasnije do ponedjeljka, 4. studenoga 2019. Naime, najavili su kako Zagrebačka županija planira zakupiti ukupno 20 drvenih kućica te da je predviđeno da svaki izlagač ima mogućnost besplatno koristiti prostor pola izlagačke kućice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:33