MARLJIVI GRADONAČELNIK

BANDIĆ KOMENTIRAO TERASE NA CVJETNOM I OPTUŽBE PALADINO, UREŠENJE BRITANCA I FONTANE: 'Pa ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu'

    AUTOR:
    • Petra Plivelić

  • OBJAVLJENO:
  • 08.10.2016. u 11:51

Zagreb, 041016. Cvjetni trg.
Postavljanje celicne konstrukcije nove terase kafica na Cvjetnom trgu.
Na fotografiji: novo postavljena celicna konstrukcija terase.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
HANZA MEDIA

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je punih vrećica izašao s 'Dana hrane i tradicijskih proizvoda' u Boćarskom domu, i komentirao optužbe koje je zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino jučer iznijela o aferi Cvjetni trg.

 

"Ne bi ja komentirao mladu damu Paldino. Svaki djelatnik u gradu a ima ih 24.000, treba čuvati svoje dostojanstvo, dostojanstvo svojih kolega i dostojanstvo gradonačelnika, a onda će i gradonačelnik čuvati njihovo i svoje dostojanstvo'.

 

Kada se god trese zemlja onda nešto i iziđe iz zemlje", rekao je Bandić najavljujući skorašnje sankcije.

 

"Imam još jedan razlog da to ne komentiram previše, a to je je osobno prijateljstvo s prof. Paldinom (suprugom Zrinke Paladino) pa me, molim vas, suzdržite. Što se tiče ovoga na Cvjetnom trgu ja sam rekao da ću ukloniti terase i one su uklonjene, a idući tjedan će snositi sankcije oni koji su to učinili".

 

"Najbitnije je da smo sada tamo napravili reda i da terase više nisu tamo", zaključio je gradonačelnik, a na pitanje novinara jesu li optužbe Z. Paladino točne rekao je da i on sam ima "ponekad pravo bioti samozatajan", i dodao:

 

'Od arhitekata grada i države naručio sa jedan projekt oplemenjivanja javnih prostora u gradu Zagrebu koji treba imati svoju estetsku, funkcionalnu i povijesnu dimenziju'.

 

Na pitanje novinara smatra li sebe odgovrnim za kaos na Cvjetnom trgu odgovorio je, "Pa ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu".

 

Zašto je u samo 24 sata promijenio mišljenje o terasama?

 

"Ja sam regirao isto. Ukoliko je poštovana procedura i zakon, rekao dam da će sve biti u redu, ukoliko nije - da će biti ukonjenene'.

 

Komentirao je i uređenje Britanskog trga, koje je u tijeku:

 

"Britanac će biti najljpša mala šetnica i odmorište za građane".

 

Na prijedlog da novac koji se troši za fontane možda treba negdje drugdje usmjeriti, Bandić je poručio: "Kad idete pored fontana ne morate ih gledati, okrenite glavu. Ujedno, 80 posto građana je za fontane, radio sam anketu. Ako mi ne vjerujete, napravite svoju'.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo