NIŠTA OD VETA, NIŠTA OD CENZUSA

BANDIĆ O SVOM IZIGRANOM OBEĆANJU 'Oko otpisa dugova obratite se Holdingu i mojoj pročelnici, ona sve koordinira, a ja sam gospodin gradonačelnik'

Milan Bandić
 Damjan Tadic / CROPIX

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u subotu se tijekom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka na Trgu Petra Preradovića osvrnuo na pisanje Jutarnjeg lista, koji je doznao da je Grad i najimućnijim Zagrepčanima otpisao dugove, odnosno oprostio neplaćene režije.

- Oko dugova i Zakona (o otpisu dugova fizičkim osobama) koji je donijela Vlada (Republike Hrvatske) pa odluke zagrebačke Gradske skupštine, oko te odluke obratit ćete se (Zagrebačkom) Holdingu i pročelnici (Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša) gospođi (Mirki) Jozić", rekao je Bandić, a prenosi N1 televizija.

Gradonačelnika je jedna novinarka potom podsjetila da je rekao da će staviti veto na otpis dugova imućnim Zagrepčanima.

- Sve što sam rekao napravit ćemo sukladno zakonu. Operativno to provodi (Zagrebački Holding), koordinira pročelnica Jozić, a vi zaboravljate da sam ja gospodin gradonačelnik, odgovorio joj je Bandić.

Podsjećamo, Bandić je na izvanrednoj konferenciji za novinare koja se održala 31. listopada rekao da "njegovi sugrađani mogu mirno spavati" te da će "pod cijenu tužbe u Strasbourgu staviti veto na otpis dugova" te da će "naći način" da se imućnijim dužnicima ne otpišu dugovi.

Međutim, Jutarnji list doznao je da su dugovi otpisani svima i to bez cenzusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:11