BAŠ SE UZRUJAO

BANDIĆ OPET BIO NEUGODAN PREMA NOVINARIMA 'Neću na bedasta pitanja odgovarati da ne bih i ja bio bedast. Hoće li Kolinda pobijediti? Ne, vi ćete...'

 Boris Kovacev / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak prilikom obilaska radova na Mostu slobode odbijao je komentirati političke teme, a novinarima koje je zanimalo podržava li i dalje Kolindu Grabar Kitarović bahato je uzvraćao kako su im pitanja deplasirana i bedasta, a na takva, kaže, ne odgovara da ne bi i sam bio bedast.

"Pustite gradonačelnika da radi svoj posao. Vaše pitanje je legitimno ali i deplasirano, neću na bedasta pitanja odgovarati da ne bih i ja bio bedast", rekao je Bandić. Na opetovano pitanje o podršci HDZ-ovoj kandidatkinji odbrusio je: "Ne, vi ju podržavate!", dok je upitan hoće li ona pobijediti uzvratio "Ne, vi ćete pobijediti!"

Novinare je zanimalo i šteti li njegova podrška rejtingu Grabar Kitarović. To ga je dodatno uzrujalo te ih je pitao kako uopće mogu postavljati takva pitanja. Zanimalo ga je i što je završila novinarka koja je bila najustrajnija u svojim pitanjima. Nakon što mu je rekla da je završila novinarstvo, ustvrdio kako je "instruirana od nekoga". Kod njega bi, kaže Bandić, pala na ispitu iz Uvoda u znanost u politici na prvoj godini.

Za sebe je pak rekao kako nije salonski političar, nego čovjek koji je "u brazdi i koji ore" i da "svima više donosi", nego oni njemu.

Na tvrdnju da je Grabar Kitarović rejting u padu poručio je kako on ne podupire gubitnike. "Pričekajmo izbore, pobjednici idu s pobjednicima", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Bandić nije bio rječit niti kada su ga novinari pitali hoće li gradski Ured za kontrolu na današnjoj sjednici razmatrati smjenu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala te ih je uputio na Gradsku skupštinu i Upravno vijeće, a na upit boji li se da je u toj smjeni bilo nezakonitosti uzvratio je kratko: "Molim vas, dajte uozbiljite stvar".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:20