Bandić pregovara o otvaranju hrvatske ambasade u Podgorici

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.10.2006. u 23:14

PODGORICA, ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša večeras su se susreli kako bi dogovorili što žurnije otvaranje hrvatske i crnogorske ambasade u spomenutim glavnim gradovima te uspostavljanje direktne zrakoplovne linije.

Nakon Dana Zagreba u Podgorici dogovoreni su i Dani Podgorice u Zagrebu koji bi se trebali održati najesen sljedeće godine. Nepoznati su ostali samo troškovi trodnevnog predstavljanja hrvatske metropole koje će snositi zagrebački proračun na čiji račun je Grad Zagreb za ovu priliku unajmio i privatni avion koji je u dva navrata letio za Podgoricu. U programu predstavljanja sudjelovali su, osim brojnih gradskih pročelnika, i brojni zagrebački gospodarstvenici, ali oni su, kako doznajemo u Gradu, sami snosili svoje troškove. No, zbog brojnog sastava Zagrebačke filharmonije, koja je sinoć održala koncert, zrakoplov je morao letjeti dva puta.

- Uopće nije bitno koliko košta kad se želi nešto napraviti. Kad se ne želi, onda se nađe tisuću i jedan ralog da se to ne napravi. Mi smo našli tisuću i jedan razlog da to učinimo. Svaka kuna gradskog proračuna biti će transparentno pokazana Zagrepčanima, a interes za suradnju sada je prioritet - izjavio je Bandić na tiskovnoj konferenciji dvaju gradonačelnika održanoj u hotelu Podgorica.

Gradonačenici su otkrili kako će dar Podgorice otprije dvije godine - a riječ je o financiranju izgradnje vrtića - napokon biti i realiziran. Međutim, ne u Zagrebu nego u Konavlima jer je to njima, kako je Bandić pojasnio, potrebnije.

- Zagreb je odlučio da to bude realizirano u Konavlima. Projektna dokumentacija je gotova, sredstva su osigurana te se čeka realizacija - izjavio je gradonačelnik Mugoša, kojem je ovo drugi mandat, a poznat je po tome što su se za njegovo vrijeme u Podgorici izgradila dva mosta, a treći je u realizaciji. Na pitanje zagrebačkom gradonačelniku, koji se također voli hvaliti velikim građevinskim projektima, je li čuo što je učinjeno za mandata njegovog kolege, Bandić je odgovorio “da će se do kraja njegova mandata u Zagrebu izgraditi pet mostova”. Moguša u društvu E. Moralića

Gradonačelnik Podgorice Miomir Moguša otkrio je da je posljednja tri dana proveo u društvu Envera Moralića, poznatog u naftaškim krugovima, te vlasnika Božjakovine i Kutjeva, koji je zainteresiran u ulaganja u Crnoj gori. - Pokazali smo mu najveći vinski podrum u regiji i najveću plantažu grožđa u jednom komadu u Europi - otkrio je Moguša. 
Vanja Nezirović

Izdvajamo