PRIVATIZACIJA U ZG HOLDINGU

Bandić prodaje 50 posto ljekarni za 100 milijuna

 Goran Mehkek / CROPIX

Gradska ljekarna Zagreb prva je ustanova u Zagrebačkom holdingu koja će biti privatizirana!

Prema našim saznanjima, već je izrađen dokument koji je predstavljen svim političkim opcijama u Zagrebu, a prema kojemu će Holding vrlo brzo raspisati natječaj za iskazivanje interesa za kupnju ljekarni.

Dakle, Gradska ljekarna ne ide još u prodaju, ali ovaj prvi korak - ispitivanje tržišta o tome ima li uopće interesa za kupnju - jasan je znak u kojem će se smjeru razvijati budućnost ove zdravstvene ustanove.

Naši sugovornici kažu da je namjera Zagrebačkog holdinga prodati 50 posto udjela u ovoj ustanovi, a da se početna cijena kreće oko 100 milijuna kuna.

- Prvo ćemo provjeriti postoji li interes i postaviti najnižu cijenu ispod koje udjele ne mislimo prodati. Pokaže li se da interes postoji, na natječaju će pobijediti onaj ponuditelj koji će za ljekarne dati najvišu cijenu - kaže naš sugovornik koji je proučio materijale.

Na pitanje je li to oportuno ili štetno za Holding, naš sugovornici iz tvrtke odgovaraju da ta ustanova pokriva svega sedam do deset posto ukupnog tržišta.

- Holding se mora baviti komunalnom djelatnošću, a u interesu je da se ljekarnama upravlja pametnije i bolje nego dosad - kaže naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:13