PROSVJED ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE

BANDIĆ TVRDI DA SPALIONICE U RESNIKU NEĆE BITI 'Centar za gospodarenje otpadom sa mehaničko-biološkom obradom bit će uz ogradu Pročistača za vodu'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.09.2017. u 12:40

 • Damjan Tadic / HANZA MEDIA

  Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

   

  Dvadesetak aktivista Zelene akcije i udruge Uzor iz Resnika prosvjedovalo je jutros ispred zgrade Gradske skupštine zbog moguće izmjene prostornog plana grada Zagreba kojim će se prema njihovom mišljenju omogućiti realizacija štetnog projekta izgradnje spalionice otpada u naselju Resnik.

  Damjan Tadic / HANZA MEDIA

  Damjan Tadic / HANZA MEDIA

  Branka Genzić Horvat

   

  Prema prosvjednicima, projekt spalionice gura gradonačelnik Milan Bandić čime „nastavlja dosadašnju praksu višegodišnjeg zanemarivanja sustava odvajanja i recikliranja kojim je Zagreb doveo do titule najgore metropole EU u odvajanju i recikliranju otpada“.

  - Ovakva nebriga za javni interes i zaštitu okoliša mogla skupo koštati građane! Izgradnja spalionice nema podlogu u Planu gospodarenja otpadom koji ju ne propisuje, kao ni u preporukama Europske komisije koje zahtijevaju odustajanje od izgradnje novih spalionica, posebice u onima koji imaju nizak postotak odvajanja kao što je to slučaj u zagrebu – poručio je Mario Košak iz Zelene akcije.

  Aktivisti su građanima dijelili crvene kartone sa porukom da da glasaju protiv te točke dnevnog reda.

  Oko 9 sati ujutro pred prosvjednicima se pojavio i gradonačelnik Bandić i prosvjednicima poručio da u Prostornom planu spalionica nije ucrtana.

  - Spalionice u Resniku neće biti. Centar za gospodarenje otpadom sa mehaničko-biološkom obradom bit će uz ogradu Pročistača za vodu, kratko je poručio Bandić i u prolazu poručio kako je on dobio izbore i u Resniku.

  Izdvajamo