Boysi kreću u osvetnički pohod?

ZAGREB - Na internetskim forumima ovih su se dana pojavili komentari i najave u kojima se upozorava da se Bad blue boysi naoružavaju i pripremaju na osvetnički pohod zbog nedavnog ubojstva jednog od njihovih članova u parku Ribnjaku.

Iz izvora bliskih suprotstavljenim skupinama – metalcima i Boysima – neslužbeno se saznaje kako postoji plan za okupljanje 200-tinjak Boysa na Trgu bana Jelačića u subotu 22. ožujka.

U mailu koji kruži internetom upozoravaju se metalci, rockeri, darkeri, pankeri, gotičari i alternativci da ne izlaze na ulice, a spominju se i klubovi i mjesta koja će pročešljati u svojoj 'akciji čišćenja': Močvara, Hard rock, Route, Runa, Dobar zvuk, Ribnjak, Opatovina i sl.

Prošle subote na Ribnjaku, u sukobu Boysa i metalaca, koji su ondje slavili rođendan, na smrt je izboden 18-godišnji Frane Despić. Danas je na zagrebačkom Mirogoju održan posljednji ispraćaj preminulog kojem je prisustvovalo više stotina prijatelja i članova obitelji. Okupljeni boysi nisu bili gostoljubivi prema novinarima i snimateljskim ekipama.



Metalci tvrde da bi se pohod Boysa mogao odigrati još danas, nakon nogometne utakmice Dinama i Zagreba.

Budući da se radi o anonimnom pismu, čiji sadržaj nije moguće provjeriti, lako je moguće da je uzbuna lažna. Međutim, zagrebački roditelji ipak strahuju da stravičan događaj na Ribnjaku ne dobije još goru reprizu.  (jl)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:05