Crkva traži više novca za 13 vrtića?

Gradonačelnik Milan Bandić susreo se u srijedu prijepodne s kardinalom Josipom Bozanićem. S njim je u Nadbiskupski dvor na Kaptolu došao i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić, a sastanku je prisustvovala i sestra Marija-Ana Kustura, predsjednica Hrvatske unije viših redovničkih poglavarica. Kako je Bandić ispričao nakon polusatnog sastanka, tema je bio položaj 13 katoličkih dječjih vrtića u Zagrebu i zajednički projekt ulaganja u vrtiće.



Neslužbeno, međutim, doznajemo, da je Kaptol tražio povećanje participacije za svoje vrtiće, koja trenutno iznosi 800 kuna mjesečno po djetetu i još 6000 kuna godišnje za didaktiku. Na sastanku se vjerojatno razgovaralo i o subvenciji za vjerske programe, kaže naš izvor. Vjerski su programi, naime, u gradskim vrtićima besplatni, a roditelji djece u njima ne plaćaju dodatne programe, primjerice jezike.



Neslužbeno doznajemo da je Kaptol tražio povećanje participacije za svoje vrtiće, koja trenutno iznosi 800 kuna mjesečno po djetetu i još 6000 kuna godišnje za didaktiku.
Grad trenutačno za financiranje vjerskih vrtića izdvaja 9 milijuna i 100 tisuća kuna godišnje, a hoće li nakon današnjeg sastanka taj iznos biti veći, još se ne zna. Naime, vjerski su vrtići u istoj kategoriji kao i privatni, pa bi se morala povećati i sredstva za njih.



Gradonačelnik Bandić u srijedu nije spominjao financiranje vrtića. - Razgovarali smo kako, s jedne strane, poboljšati uvjete rada u vrtićima te pronaći rješenja za otvaranje još više vrtića u gradu. To je naš zajednički projekt ulaganja u vrtiće - rekao nam je Bandić.



Zajednički  projekt Grada i Crkve, gradnje stanova za zbrinjavanje socijalno ugroženih, tvrdi Bandić, nije bila tema jučerašnjeg razgovora.



Lana Mindoljević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:40