PRIVREMENE PROMETNICE

DATUM ZATVARANJA ZAGREBAČKOG ROTORA PONOVNO ODGOĐEN Konačni datum trebao bi biti 15. prosinca, radovi će trajati do 2020. godine

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 29.10.2018. u 15:35

 • CROPIX

  Grad Zagreb je ponovo odgodio datum zatvaranje zagrebačkog rotora za 15. prosinca. To je već druga odgoda zatvaranja trenutno najvećeg zagrebačkog gradilišta, javlja Dnevnik.hr.

  Planirani početak zatvaranja rotora Remetinec za promet je 15. prosinca 2018. godine, a trajat će do 30. siječnja 2020. godine, kako doznaje Dnevnik.hr od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

  "Što se tiče obilaznih pravaca, izgradit će se privremene prometnice s četiri vozna traka (po dva u smjeru istok-zapad) te će se provesti usklađivanje svih semaforskih uređaja u široj okolici radova. Znakovi privremene regulacije prometa postavit će se već na obilaznici, kod Lučkog i kod Jankomirskog mosta. Velik dio prometa koji sada ide preko rotora planira se prebaciti na druge prometne pravce. Zagrebački holding d.o.o., podružnica ZET, organizirat će zamjenski prijevoz putnika uvođenjem autobusnih linija. Isto tako, ZET će za sve svoje postojeće autobusne linije organizirati prometovanje privremenim prometnicama", doznaje se iz Grada Zagreba.

  "Također, u izradi je rješenje privremene regulacije prometa u kojem područje Nehruovog trga-južno i Ulice Mate Parlova-sjeverno postaju kontaktne točke transverzalnog pravca za pješake i bicikliste. Na ovom području će se do 15. prosinca 2018. godine, urediti semaforizirani pješački prijelaz preko Avenije Dubrovnik i privremenih prometnica na križanju s Ulicom Mate Parlova, kao i dvostruka autobusna stajališta za oba smjera na tom križanju. Planirani završetak svih radova je 30. siječnja 2020. godine", dodaje se u priopćenju.

  Projekt vrijedan oko 280 milijuna kuna u kolovozu ove godine krenuo je u realizaciju. Početkom listopada, voditelj gradilišta Goran Radić izjavio je kako će se polovinom studenoga izvršiti prebacivanje prometa na privremene prometnice i zatvoriti rotor.

  Dva tjedna kasnije, iz Grada Zagreba službeno se doznaje kako će do zatvaranja rotora doći 30. studenoga te da će rotor ostati zatvoren do početka 2020. godine. Najnovija informacija odgodila je zatvaranje zagrebačkog rotora za još 15 dana, kako javlja Dnevnik.hr.

  Izdvajamo