REKONSTRUKCIJA ROTORA

DIO NOVOG ZAGREBA SLJEDEĆIH GODINU I POL BEZ TRAMVAJA! Uvode se velike promjene zbog najvećeg prometnog zahvata u Zagrebu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 31.07.2018. u 15:12

zagreb 110606
rotor, zrak, panorama
foto:hrvoje vulin
-desk-
-zag-
Hrvoje Vulin / Hanza media arhiva

U ponedjeljak, 6. kolovoza, počinje možda najvažniji prometni zahvat u Zagrebu unazad nekoliko godina - rekonstrukcija Remetinečkog rotora. Ovako zahtjevan projekt izazvat će mnogo promjena u prometu u sljedećih 36 mjeseci koliko će trajati radovi.

Naravno, najveće promjene osjetit će stanovnici Novog Zagreba, a 'novi život' na novozagrebačkim prometnicama započet će već 6. kolovoza. Naime, u sljedećih godinu i pol dana na potezu od Sopota pa sve do Savskog mosta vozit će autobusi, a ne tramvaji! Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu, piše Radio Sljeme.

Umjesto tramvaja, između Savskog mosta i Sopota vozit će izvanredna autobusna linija 607 Savski most- Sopot - Savski most. Vozit će trasom (prema jugu): Savski most - Studentski dom "Stjepan Radić" - Savski gaj - Trnsko - Velesajam - MSU - Sopot.

Iz Središća autobus će voziti prema Sopotu - MSU - Velesajam - Trnsko - Savski gaj - Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta i ugibališta autobusnih linija 109 i 222.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo