SVETO IME HULIGANSTVO

Divljanje delinkvenata stajat će porezne obveznike 250.000 kuna

Uništeno je 909 plastičnih sjedalica, službena kamera, oštećeno devet automobila, a demolirani su i tramvaji i autobusi

ZAGREB - Zagreb zbraja štetu nastalu nakon subotnjeg derbija u Maksimiru. Huligani sa sjeverne tribine maksimirskog stadiona zapalili su i istrgnuli 909 plastičnih sjedalica, razbili jednu službenu kameru, oštećeno je sedam službenih policijskih vozila i dva osobna automobila, jedan motocikl je zapaljen, a demolirana su i tri ZET-ova tramvaja i dva autobusa.

Svaka sjedalica 20 eura

Ukupna šteta nastala u divljanju delinkvenata procjenjuje se na oko 250 tisuća kuna, a platit će je porezni obveznici.

Isti oni porezni obveznici koji su svojevrsni suvlasnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada kojima se, po vrlo povoljnoj cijeni najma, koriste huligani učlanjeni u jednu od udruga Bad Blue Boysa.

Građani Zagreba najviše će morati izdvojiti za sjedalice na sjeveru. Svaka sjedalica, kako je to prije nekoliko dana napomenuo gradonačelnik Milan Bandić, stoji između 15 i 20 eura, pa će nabava novih i njihova ugradnja koštati oko 150 tisuća kuna.

- Na to smo se već naviknuli. U posljednje tri godine morali smo od Grada naručiti više od tri tisuće sjedalica. Nažalost, bojimo se da tomu nije kraj - rekla je Morana Đurčević, zamjenica glasnogovornika Nogometnog kluba Dinamo.

Osim sjedalica, stradala je i jedna službena kamera čiju vrijednost u Policijskoj upravi zagrebačkoj procjenjuju na četiri tisuće kuna.

Razbijali policijska vozila

Kao i tijekom ranijih derbija između vječitih rivala Dinama i Hajduka, niti u subotu nisu bila pošteđena vozila javnoga gradskog prijevoza.

- Štetu smo procijenili na 35 tisuća kuna. No prijašnjih smo godina imali i mnogo veće financijske izdatke zbog štete prouzročene na našim vozilima koja su bila izložena bezrazložnom uništavanju, a popravak tramvaja i autobusa prilično je skup - rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Osim napada na policijske službenike, huligani su svoj bijes iskalili i na policijskim automobilima, ali i na privatnoj imovini građana. Razbijena su vjetrobranska stakla, prozori, retrovizori i branici, a huligani su osim kontejnera zapalili i dva automobila marke Fiat, jedan Renault te motocikl Piaggio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:17