RUŠE SE CIJENE

Dosad ste vožnju taksijem plaćali skoro 10 kuna po kilometru. Saznajte koliko ćete plaćati odsad!

    AUTOR:
    • Jelena Kovačević

  • OBJAVLJENO:
  • 23.09.2010. u 13:07

Željko Šop/ CROPIX

Taxi Cameo već je spreman. Naručili su 100 bijelih Citroena. Vozit će 24 sata dnevno svaki dan u godini!

Iako Gradska skupština danas neće donijeti odluku o taksi prijevozu u Zagrebu, Boris Šprem, predsjednik Skupštine, primio je nakon aktualnog sata predstavnike zagrebačkih takstista, a prije sjednice razgovarao je i sa Kostom Minovskim, direktorom Taxi Cameo Rijeka, koji je u Ćirilometodskoj predstavio svoja riječka i osječka vozila.

- Predsjednik Skupštine rekao mi je kako će danas raspravljati o novoj odluci o taksi prijevozu, ali će o njoj glasati tek na sljedećoj sjednici 26. listopada. Već smo naručili 100 bijelih Citroena, taksimetre i printere. Naši će vozači biti uredni, imat će zimska i ljetna odijela. Svim zastupnicima podijelili smo materijale o našim uslugama, a osnovali smo i tvrtku u Zagrebu, pod nazivom Taksi Cameo Zagreb. Spremni smo, ne trebaju nam ni taksi stajališta, vozit ćemo 24 sata dnevno - rekao je Minovski, dodajući kako će u tu investiciju uložiti 30 do 40 milijuna kuna.

I dok Minovski planira pružati usluge bez naplaćivanja početne cijene, noćne i prazničke te prtljagu, zagrebački se taksiti nikako ne mogu pomiriti s dolaskom konkurencije. Šprem im je poručio kako je prijedlog odluke o taksi prijevozu, kojeg su pripremili u suradnji s Gradskim uredom za promet, nedorečen.

- Cilj je da usluga bude još kvalitetnija, ali i puno jeftinija - rekao im je Šprem, dodajući kako je odluka vraćena gradonačelniku Milanu Bandiću na doradu, kako bi bila još kvalitetnije pripremljena.

Šprem i taksisti dogovorili su da će formirati radnu skupinu koja će raditi na konačnom prijedlogu odluke, a u kojoj će sjediti predstavnici Grada, Skupštine, taksista i udruge potrošača. Međutim, zagrebački taksisti inzistiraju da cijene moraju biti iste, iako Taxi Cameo Zagreb već najavljuje drastično niže cijene. Na to ih je upozorio i Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet.

- Okolnosti su se promijenile, a deset godine vaše koncesije istječe. Sad će se tržište liberalizirati. Morate biti svjesni da će Cameo nuditi pet kilometara vožnje po 20 kuna, dok je vaša cijena 46 kuna - rekao je Bezer zagrebačkim taksistima.

Izdvajamo