RUŠE SE CIJENE

Dosad ste vožnju taksijem plaćali skoro 10 kuna po kilometru. Saznajte koliko ćete plaćati odsad!

Taxi Cameo već je spreman. Naručili su 100 bijelih Citroena. Vozit će 24 sata dnevno svaki dan u godini!
 Bernard Čović/Cropix

Iako Gradska skupština danas neće donijeti odluku o taksi prijevozu u Zagrebu, Boris Šprem, predsjednik Skupštine, primio je nakon aktualnog sata predstavnike zagrebačkih takstista, a prije sjednice razgovarao je i sa Kostom Minovskim, direktorom Taxi Cameo Rijeka, koji je u Ćirilometodskoj predstavio svoja riječka i osječka vozila.

- Predsjednik Skupštine rekao mi je kako će danas raspravljati o novoj odluci o taksi prijevozu, ali će o njoj glasati tek na sljedećoj sjednici 26. listopada. Već smo naručili 100 bijelih Citroena, taksimetre i printere. Naši će vozači biti uredni, imat će zimska i ljetna odijela. Svim zastupnicima podijelili smo materijale o našim uslugama, a osnovali smo i tvrtku u Zagrebu, pod nazivom Taksi Cameo Zagreb. Spremni smo, ne trebaju nam ni taksi stajališta, vozit ćemo 24 sata dnevno - rekao je Minovski, dodajući kako će u tu investiciju uložiti 30 do 40 milijuna kuna.

I dok Minovski planira pružati usluge bez naplaćivanja početne cijene, noćne i prazničke te prtljagu, zagrebački se taksiti nikako ne mogu pomiriti s dolaskom konkurencije. Šprem im je poručio kako je prijedlog odluke o taksi prijevozu, kojeg su pripremili u suradnji s Gradskim uredom za promet, nedorečen.

- Cilj je da usluga bude još kvalitetnija, ali i puno jeftinija - rekao im je Šprem, dodajući kako je odluka vraćena gradonačelniku Milanu Bandiću na doradu, kako bi bila još kvalitetnije pripremljena.

Šprem i taksisti dogovorili su da će formirati radnu skupinu koja će raditi na konačnom prijedlogu odluke, a u kojoj će sjediti predstavnici Grada, Skupštine, taksista i udruge potrošača. Međutim, zagrebački taksisti inzistiraju da cijene moraju biti iste, iako Taxi Cameo Zagreb već najavljuje drastično niže cijene. Na to ih je upozorio i Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet.

- Okolnosti su se promijenile, a deset godine vaše koncesije istječe. Sad će se tržište liberalizirati. Morate biti svjesni da će Cameo nuditi pet kilometara vožnje po 20 kuna, dok je vaša cijena 46 kuna - rekao je Bezer zagrebačkim taksistima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:23