U TIJEKU HITNI SASTANCI

DRAMA U ZG HOLDINGU Zbog protivljenja ZET-ovaca upitna isplata 3500 kuna nagrade svim radnicima!

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Isplate nagrade od 3500 kuna koja se trebala isplatiti radnicima Zagrebačkog holdinga došla je u pitanje. Naime, kako nam je potvrđeno, da bi se nagrada isplatila potrebna je suglasnost svih sindikata, no trenutno jedino sindikat ZET-a ne želi potpisati suglasnost o podjeli 3500 kuna.

Prigodna novčana nagrada dogovorena je početkom prosinca na sastanku sindikata ZGH i gradonačelnika Milana Bandića. Danas su već održani sastanci kako bi se riješilo pitanje isplate nagrade, a sljedeći sastanak je zakazan u 15 sati. U upravi Holdinga vjeruju da će do isplate na kraju doći i to tako da svaki od zaposlenika potpiše suglasnost o isplati nagrade. Ukoliko bi do toga došlo, isplata više ne bi bila upitna.

Reagirali su i iz Sindikata ZET-a na svojoj Facebook stranici:

'U ovome trenutku razgovori oko prigodne nagrade u iznosu od 3500 kuna, koja je trebala biti isplaćena radnicima u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba, umjesto iznosa božićnice u iznosu od 2.884,87 kune su daleko od realizacije. Odgovornost za trenutni prekid mogućeg dogovora oko izmjena članka 100 kolektivnog ugovora je na Upravi Zagrebačkog holdinga d.o.o., koja ne želi prihvatiti rješenje u interesu Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajma i ostalih trgovačkih društava.

U ovome trenutku Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o., se "hazarderski odnosi" sa cca 25 miliona kuna poreznih obveznika, koje će trgovačka društva morati isplatiti na ime poreznih davanja u slučaju izostanka dogovora.

Kao što smo izvijestili radnike socijalni partneri su postigli načelni usmeni dogovor sa vlasnikom Gradom Zagrebom koje je zastupao gradonačelnik Bandić na sastanku održanom 04.12.2018 god., da se radnicima isplati prigodna nagrada u iznosu 3500 kuna, te smo se usuglasili da je Uprava Zagrebačkog holdinga zadužena za postizanje i reguliranje pravne forme dogovora navedenih trgovačkih društava. Uprava Holdinga je na navedenom sastanku zastupana od predsjednice Uprave holdinga gđa. Stojić Deban prihvatila naputak, ali nakon toga cijelo vrijeme pokušava na sve načine da do dogovora ne dođe, te se postavlja pitanje kako će Grad Zagreb, kao vlasnik i gradonačelnik Bandić prihvatiti da Uprava Holdinga umjesto da uštedi cca 25 miliona kuna ostane bez toga iznosa.

Za postizanje konačnog dogovora i potpisivanja dokumenta koji će regulirati postignuti dogovor ostalo je jako malo vremena i prostora ili će trgovačka društva biti primorana isplatiti dogovoreni iznos božićnice sukladno važećim odredbama kolektivnog ugovora. Sve relevantne informacije za radnike i javnost će biti objavljene na ovim stranicama u trenutku kada postanu službene', stoji na Facebook stranici Sindikata ZET-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:51