DOLAZAK ZA PAMĆENJE

Engleska tradicija: Ragbijaši prvi dolazak u Zagreb obilježili maskiranjem

 Šime Šokota/CROPIX

ZAGREB - Ragbi klub Zagreb danas je u 18 sati domaćin simpatičnoj engleskoj momčadi UCS Old Boys RFC, s kojom će odigrati prijateljsku utakmicu na Rudešu.

Posjetili smo ih danas u Omaldinskom hostelu u Petrinjskoj ulici kako bi doznali hoće li i kod nas održati svoju već poznatu tradiciju, budući da su u Zagrebu po prvi put.

Tamo nas je dočekala obitelj Kremenko. Omladinski hostel nakratko se vratio u kameno doba, gdje su glavne zvijezde bili Fred i Wilma Kremenko. Snažni i mišićavi ragbijaši nosili su oskudnu odjeću od životinjske kože, sa leopardovim uzorkom, i svojim izvedbama nasmijavali sve prisutne.

Ova engleska momčad je poznata po tome da dolazak u neki novi grad obilježe kostimiranom paradom. Tradicija stara već tridesetak godina razveselila je i Zagrepčane.

- Zanimljivo nam je ovdje. Malo smo se prošetali i oduševili Gornjim gradom. Noćni život je isto super, u četvrtak smo se zabavili u klubu Purgeraj do četiri sata ujutro – izjavio je igrač Adam Hirschovits.

Veseli i razigrani ragbijaši više su se zabavljali, nego pripremali za utakmicu. Sudeći po trudu kojeg su uložili da bi što vjerodostojnije odigrali uloge obitelji Kremenko, oni uživaju u svojoj, pomalo neobičnoj, tradiciji. Kažu da se nikada nisu prepirali radi tematike kostima jer se dobro zabavljaju.

- Joj, u svašta smo se oblačili, od navijačica do Zvjezdanih ratova – otkrio nam je Daniel Chapman.

Ukupno 23 engleska igrača u Zagreb su stigla u četvrtak oko podne, a sljedeću utakmicu igraju u susjednoj Sloveniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:22