GRADONAČELNIK U AKCIJI

FOTO: '21 STAN, POKLAPA SE S PLANOM 21' Bandić dodijelio stanove osobama iznimno teškog socijalno-zdravstvenog položaja

 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas u Gradskoj upravi 21 osobi iznimno teškog socijalno-zdravstvenog položaja zaključke o davanju u najam gradskih stanova.

Bandić je novinarima izjavio da su ti stanovi na raznim gradskim lokacijama. "21 stan, poklapa se s Planom 21, šalu na stranu", rekao je, a građanima koji su dobili stanove u najam zahvalio na sačuvanom dostojanstvu i strpljenju.

"Prije četiri godine smo 900 takvih stanova podijelili u Jelkovcu i Sopnici", rekao je Bandić i istaknuo kako je uvjeren da će za tri mjeseca podijeliti još 200-tinjak stanova, također u Jelkovcu i Sopnici.

"S obzirom na to da moji dojučerašnji drugovi i prijatelji nisu to uspjeli napraviti u ove četiri godine. Mi imamo 600 stanova u Jelkovcu i Sopnici koje će Grad preuzeti nakon izbora - 200 dodijeliti najvećoj sirotinji, a 400 unajmiti, na natječaju, ostalim građanima", rekao je.

Prepoznajući socijalnu osjetljivost, solidarnost i socijalnu pravdu mi samo djelujemo, bez velike retorike, dodao je.

"Moja opsesija i moja sva stremljenja su prema onima koji su zaboravljeni, zapostavljeni, osiromašeni. To su ovih 20 ljudi plus mladi Juraj Grabušić, ugledni športaš. I to je zadaća odgovorne uprave, s gradonačelnikom na čelu, da to prepozna i tim ljudima iziđe u susret", istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Najavljeno je da će idućih dana još dvije osobe u Jelkovcu i Sopnici dobiti zaključke o davanju stanova u najam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:19