UHVAĆEN NA DJELU

FOTO: BEZOBRANIK USRED BIJELA DANA SVOJ OTPAD ISKRCAO NA OGROMNO ILEGALNO ODLAGALIŠTE Stanari ogorčeni: 'Čistoća već mjesecima ništa ne poduzima!'

 
Bezobraznik ostavlja smeće na divljem deponiju
 Poslao čitatelj

Nepoznati muškarac istovario je danas u centru Zagreba tri velika prozora usred bijela dana na ogromno divlje odlagalište koje se nalazi pored parkirališta na Miramarskoj cesti, samo 300 metara od zgrade Gradske uprave. Njegov bezobrazni čin snimili su okolni stanari, koji se već mjesecima žale Čistoći na to da pokupe glomazni otpad koji se neprekidno skuplja ispred njihove zgrade.

Ima tu svega - građevinskog otpada i šute, madraca, stolaca - a vizuru dodatno obogaćuje i slika prenatrpanih kontejnera te more plastičnih vreća razbacanih uz spremnike za biootpad.

- Taj otpad je ovdje mjesecima! Čistoća nikada nije temeljito očistila i uredila taj prostor te niti postavila ploču upozorenja o zabrani daljnjeg odlaganja otpada izvan kontejnera, a posebno glomaznog otpada - kaže Stipe Marić, jedan od stanara.

Kako navodi, nepoznati ljudi kombijima noću istovaruju građevinsku šutu bez vreća, a smeće se posljednjih mjeseci samo gomila. Osim ružnog prizora, problem jest i miris koji se ekspresno širi po ovim ljetnim vrućinama te privlači brojne pse i mačke lutalice koje dodatno usitnjavaju već razbacano smeće.

Da stvar bude još gora, divlji deponij nalazi se samo 150 metara od Hotela Internacional te 200 metara od zgrade Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Dakle, ove "divne" prizore redovito gledaju brojni turisti, kao i državni službenici. A Čistoća? Stanari navode da uopće ne reagira na njihove primjedbe i mailove.

- Oni imaju neka svoja pravila i ne reagiraju na takve izvanredne situacije i divlje deponije. Posljednja oluja prije tri mjeseca prevrnula je metalnu nadstrešnicu iznad tri kontejnera, koja je izgrađena u sklopu sa stambenom zgradom. Mjesec dana Čistoća nije reagirala na to, te umjesto da se vrati u prvobitan položaj, nadstrešnica je odjednom preko noći nestala - kaže Marić.

Poslali smo upit i Čistoći, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili njihov odgovor.

Podsjećamo, scene prenatrpanih kontejnera i divljih odlagališta otpada već su postale uobičajene u Zagrebu. Krivnja ovdje prije svega pada na neodgovorne građane koji bezobzirno odlažu građevinski otpad, no dijelom i na Čistoću, jer je bilo više situacija gdje su se građani žalili na to da gradska komunalna služba ne prazni redovito kontejnere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:24