NAJLUĐA NOĆ

FOTO: DOČEK NOVE GODINE UZ NOVE FOSILE I PRLJAVO KAZALIŠTE Gradonačelnik Bandić: 'Oni su autentična zagrebačka priča'

 
Novi fosili, Martina Bienenfeld, Milan Bandić, Milana Vuković Runjić i Prljavo kazalište
 Bruno Konjevic / CROPIX

Na dočeku Nove godine na središnjem zagrebačkom gradskom trgu nastupit će Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec koji će izvoditi najbolje hitove Novih fosila te zagrebački rock sastav Prljavo kazalište, najavljeno je u ponedjeljak.

- Kad bi netko tražio autentičnu zagrebačku priču kako bi predstavio Zagreb ususret predsjedanja Vijećem Europske unije, onda su to svakako Novi fosili i Prljavci. Kad smo razgovarali što bismo napravili, čime bismo ljude zadovoljili, onda smo razmišljali o njima - rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na konferenciji za novinare.

Nada se, kaže, dobrom vremenu bez kiše, a poželio je i "pokoju pahulju snijega".

Posjetitelje na središnjem zagrebačkom trgu u Novu će godinu uvesti raznolika glazbena ponuda za koju će se pobrinuti DJ Akademija, Novi fosili, koji obilježavaju 50 godina benda uz koncert "Za ona dobra stara vremena", kao i Prljavo kazalište, koji se na taj trg vraćaju nakon sedam godina.

Program počinje u 21 sat i trajat će do sitnih noćnih sati, dok se u ponoć očekuje tradicionalni vatromet kojim će se ove godine obilježiti početak hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Tako će u posljednjim minutama vatrometa Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i Djevojački zbor Zvjezdice otpjevati himnu EU.

- Sretan sam što će Zagreb biti domaćin članicama EU, što na šest mjeseci postaje glavni grad Europe - izjavio je Bandić.

Najavio je da će Zagreb tijekom predsjedanja biti domaćin dvije konferencije - konferencije gradonačelnika glavnih gradova Europske unije i Europske komisije u lipnju te konferencije o multikulturalnosti, multietičnosti i multikonfesionalnosti s 500 sudionika u veljači.

- Na taj način najbolje demonstriramo otvorenost Zagreba, ne samo simbolikom, nego i toplinom i sigurnošću - ocijenio je.

Suzdržan u komentarima izbornih rezultata Grabar-Kitarović, ali i Juričana

Gradonačelnik nije htio posebno komentirati rezultate predsjedničkih izbora kao ni HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović koju je i sam podržao. Nije bio raspoložen komentirati niti zagrebački uspjeh Darija Juričana koji se u svojoj antikampanji predstavljao kao Milan Bandić te u Zagrebu osvojio 8,67 posto birača.

Odbio je komentirati i Gradsku skupštinu na kojoj će se raspravljati o statutu bolnica, što oporba proziva jer se, tvrde, time pronalazi razlog smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala.

Suzdržan je bio i u kometarima subotnjeg prosvjeda "Vrijeme je! Zagreb je spreman!" na kojem se tražio njegov opoziv - tek je kratko ustvrdio kako je to demokracija.

Nezadovoljstvo građana vezano za poskupljenje odvoza otpada riješit će, tvrdi, na najbolji mogući način paralelno stvarajući ekološku infrastrukturu i ekološku osviještenost građana.

- Zagrepčani će platiti sanaciju vlastitog otpada, ono što proizvedemo, moramo platiti - rekao je Bandić, dodavši da smo prihvatili standarde EU.

Upitan hoće li unaprijediti odnos s novinarima u idućoj godini, uzvratio je "koliko ga vi budete unaprijedili sa mnom, toliko ću ja s vama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:45