ZIMSKA IDILA U SVIBNJU

FOTO: Iako su svi prilazi Sljemenu neprohodni, uspjeli smo se probiti na vrh Medvednice i snimiti ove nevjerojatne prizore

 
Snijeg na Sljemenu
 Damir Krajac / CROPIX

Hladna fronta koja je ovih dana stigla na naše područje donijela nam je olujno nevrijeme i kišu, a u višim predjelima čak i snijeg. Iako nam se kalendarski bliži ljeto, prizorom smo i dalje u zimi. Tako prilično nadrealno za sredinu svibnja izgledaju četiri centimetra snježnog pokrivača na Sljemenu.

Kako je u srijedu poslijepodne javio Ured za upravljanje hitnim situacijama, Sljemenska cesta koju čiste Hrvatske šume još uvijek je prohodna samo za specijalizirana i vozila hitnih službi, stoga je i dalje obustavljena autobusna linija 140 prema Sljemenu.

Ipak, ovi nevjerojatni uvjeti za sredinu svibnja nisu zaustavili fotoreportera Cropixa Damira Krajača koji se uspio probiti na vrh Medvednice i snimiti fascinantne kadrove snježne idile koje možete pogledati u fotogaleriji.

FOTOGALERIJA: Snijeg zabijelio vrh Sljemena

Podsjećamo, na Sljemensku cestu je tijekom nevremena palo više od 500 stabala, a u tijeku je sanacija potencijalno opasnih stabala, zemljanog materijala i snijega koji trenutno pada.

Nakon što se steknu uvjeti za sigurno prometovanje, Policijska uprava zagrebačka će Sljemensku cestu otvoriti za sav promet, odnosno liniju javnog prijevoza, javljaju iz Ureda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:48