ZIMSKA IDILA U SVIBNJU

FOTO: Iako su svi prilazi Sljemenu neprohodni, uspjeli smo se probiti na vrh Medvednice i snimiti ove nevjerojatne prizore

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2019. u 18:13

Damir Krajac / CROPIX

Snijeg na Sljemenu

 

Hladna fronta koja je ovih dana stigla na naše područje donijela nam je olujno nevrijeme i kišu, a u višim predjelima čak i snijeg. Iako nam se kalendarski bliži ljeto, prizorom smo i dalje u zimi. Tako prilično nadrealno za sredinu svibnja izgledaju četiri centimetra snježnog pokrivača na Sljemenu.

Kako je u srijedu poslijepodne javio Ured za upravljanje hitnim situacijama, Sljemenska cesta koju čiste Hrvatske šume još uvijek je prohodna samo za specijalizirana i vozila hitnih službi, stoga je i dalje obustavljena autobusna linija 140 prema Sljemenu.

Ipak, ovi nevjerojatni uvjeti za sredinu svibnja nisu zaustavili fotoreportera Cropixa Damira Krajača koji se uspio probiti na vrh Medvednice i snimiti fascinantne kadrove snježne idile koje možete pogledati u fotogaleriji.

FOTOGALERIJA: Snijeg zabijelio vrh Sljemena

 

Podsjećamo, na Sljemensku cestu je tijekom nevremena palo više od 500 stabala, a u tijeku je sanacija potencijalno opasnih stabala, zemljanog materijala i snijega koji trenutno pada.

 

Nakon što se steknu uvjeti za sigurno prometovanje, Policijska uprava zagrebačka će Sljemensku cestu otvoriti za sav promet, odnosno liniju javnog prijevoza, javljaju iz Ureda.

Izdvajamo