ZIMSKE RADOSTI

FOTO: MILAN BANDIĆ OTVORIO SANJKALIŠTE NA CMROKU Umjetni snijeg pripremao se posljednja tri tjedna: 'Nadam se da će biti otvoreno barem dva mjeseca'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.12.2018. u 16:30

Zagreb, 181218.
Gradonacelnik Milan Bandic simbolicno je otvorio sanjkaliste na livadi na Cmroku.
Na fotografiji: Milan Bandic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

 

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je danas simbolično otvorio sanjkalište na Cmroku, što je jedan najpopularnijih zagrebačkih parkova za zimske radosti.

- Cmrok treba približiti što više malim Zagrepčanima, a nadam se da će sanjkalište biti otvoreno barem dva mjeseca, poručio je gradonačelnik.

Kako je istaknuo rukovoditelj skijaških staza i terena Sljeme Igor Žiljak, umjetni snijeg pripremao se posljednja tri tjedna uz pomoć tvornice snijega i stroja za ravnanje, a tvornica može proizvesti do 100 kubika snijega u 24 sata te raditi i na temperaturama do +15.

Sanjkalište će prema riječima rukovoditelja Žiljka raditi do daljnjeg, a snijeg će se postavljati još mjesec dana kako bi bio spreman za što više djece.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik jutros je izašao iz Klinike za plućne bolesti na Jordanovcu, gdje je 7. prosinca hitno hospitaliziran zbog plužn embolije, i odmah je nastavio s radnim aktivnostima.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo