ZAGREPČANI DOČEKALI SNIJEG

FOTO: PRVE OVOGODIŠNJE ZIMSKE RADOSTI NA SLJEMENU 'Čim je snijeg počeo padati, počeli su nam i preko tjedna dolaziti izletnici'

 
 Ronald Goršić / Cropix

Snijeg koji je zabijelio Medvednicu na Sljeme je proteklih dana privukao najviše obitelji s malom djecom. Tako je bilo i danas - mališanima nije smetalo što snijega nema baš previše, nego su se s radošću bacili na sanjke, kojima su se spuštali niz Činovničku livadu. Drugi su se pak grudali, dok su neki žalosno roditelje pitali zašto ne mogu raditi snjegovića. Uživanje u snijegu dodatno je uljepšalo sunce, tako da je boravak na otvorenom bio ugodan.

- Na internetu smo vidjeli da ima snijega, pa smo došli. Plan je bio da se grudamo dok nam ne postane hladno, a onda ćemo jesti. Nedjelja je idealan dan da ga provedemo zajedno, na otvorenom. Djeca su jedva čekala da dođemo jer obožavaju snijeg. Dobro, Pavao i Sofia ga obožavaju, oni su ga već vidjeli, a Mariji, koja je stara samo godinu i pol, ovo je prvi izlazak na snijeg i ne sviđa joj je baš previše - kažu nam uglas članovi obitelji Mišin, čija se najmlađa članica doista mršti gledajući snijeg ispod svojih nogu.

Za vrijeme našeg boravka na Sljemenu, deseci mališana uživali su u snježnim radostima pod budnim okom svojih roditelja. Nije bila gužva, no svi s kojima smo razgovarali rekli su nam da su odabrali današnji dan za izlet upravo zbog snijega, kojeg u gradu nema. Premda nije bila neka navala, kažu nam ugostitelji, ipak je snijeg povećao broj gostiju.

- Vikendi su uvijek isti, tako da je današnji dan uobičajeno dobar, no čim je snijeg počeo padati, počeli su nam i preko tjedna dolaziti izletnici. Očekujemo da će se broj gostiju povećati s novim padalinama, naravno - kaže nam Darko Sobota iz "Vidikovca Sljeme".

U galeriji pogledajte prve ovogodišnje zimske radosti na Sljemenu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:10