KOLAPS U METROPOLI

FOTO: SJEĆATE LI SE? Na današnji dan prije sedam godina veliki snijeg je paralizirao Zagreb, izmjereno je čak 68 centimetara

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.01.2020. u 15:46

CROPIX/Goran Mehkek

 

Na današnji dan, 14. siječnja 2013. godine, gust snijeg koji je padao od noći prije i nije prestajao cijeli dan, zatrpao je centar Zagreba i stvorio velike probleme u prometu.

Zanimljivo je da je sa snijegom, koji je padao bez vjetra, usred dana zabilježena i pojava grmljavine. Snijeg je zatrpavao ulice mnogo brže nego su se one mogle čistiti, tramvaji su stali, a s automobilom se nije moglo nigdje pa su građani većinom pješačili

Meteorološke postaje DHMZ-a toga dana u 19 sati javile su o 68 centimetara snijega na zagrebačkom Maksimiru i 57 na Griču.

 

Iako su posljednjih dana u metropoli temperature oko nule, snijega nema ni u planu. Prije sedam godina vremenske su prilike znatno više naličile zimskim.

Tijekom zime 2012./2013. godine obilniji snijeg pao je u dijelovima Hrvatske u više navrata, a posebno se ističe ciklona sredinom siječnja koja je donijela rekordne visine snijega na zagrebačkom području.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo