KAOS U PREČKOM

GNJEVNA OBITELJ PODIGLA OGRADU PREKO PRUGE NA OKRETIŠTU TRAMVAJA U ZAGREBU Tvrde da je izgrađeno na njihovom zemljištu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.10.2019. u 19:17

Zagreb, 011019. Obitelj Marsanic ogradom zatvorila okretiste tramvaja u naselju Precko tvrdeci da je Grad Zagreb upravo na njihovoj cestici sagradio okretiste tramvaja. Na fotografiji: zabetonirana ograda na okretistu tramvaja.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Okretište u Prečkom

 

Obitelji Maršanić iz Zagreba još je za vrijeme Jugoslavije oduzeta zemlja u naselju Prečko kako bi se ondje izgradila cesta koja nikad nije napravljena. Godine 1997. su zato od Grada Zagreba zatražili da im se zemljište vrati, no to se nikad nije dogodilo.

Cijeli slučaj dodatno se zakomplicirao kad je Grad baš na njihovoj čestici u Prečkom sagradio okretište tramvaja.

Maršanići su nedavno zaprijetili da im je dosta toga da ih Grad Zagreb desetljećima zavlači i da će, ako im se ne plati naknada, na svojoj parceli istovariti 15 kubika zemlje i blokirati promet.

I danas su svoje najave odlučili provesti u djelo. U Prečkom su počeli ograđivati i betonirati okretište tramvaja, piše RTL.

Na okretište stigao i Bandić

U Prečko je stigao i gradonačelnik Milan Bandić koji je u lipnju rekao da blokade neće biti. Tada je ustvrdio da Grad nikome nije ostao dužan. No, danas je u razgovoru za RTL kratko rekao da će sve biti u redu i da će obitelj biti obeštećena.

Na okretištu u Prečkom su bili i policijski službenici. Maršanići su ogradili svoje zemljište, ali nakon nekoliko sati gradske komunalne službe ogradu su uklonile.

FOTOGALERIJA: Obitelj Maršanić ogradom zatvorila okretište tramvaja u Prečkom

 

Mladen Maršanić, vlasnik posjeda, je u RTL-u Danas izjavio da je opunomoćenik obitelji sutra pozvan na razgovor kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

"Očekujem korektan razgovor koji će donijeti rezultat i dogovor. Već pola godine pokušavamo postići dogovor, no nema rezultata jer se Grad oglušuje", kazao je Maršanić.

Kaže kako se radi o tri generacije obitelji koja to pitanje nije uspjela riješiti.

 

'Žalosno je da na ovakav način moram doći do svoga'

"Dvije države, stara Juga i moja Hrvatska za koju sam se zdušno borio. Nažalost, na ovakav način moram doći do svoga. Ovo je moja zemlja i mi smo po pravomoćnom rješenju Grada vlasnici ove zemlje, ali prežalosno je da na ovaj način moramo doći u posjed. Žao mi je ljudi koji koriste okretište Prečko", kazao je.

ZET je, za vrijeme blokade okretišta Prečko, organizirala prijevoz autobusima.

Gradonačelnik Bandić u jednom je trenutku naložio policiji da ukloni ogradu koju su podigli na okretištu.

"Mislim da se to neće dogoditi jer policija nema pravo nas maknuti s našeg privatnog posjeda. Privatno vlasništvo je svetinja i siguran sam da nemaju ovlasti micati nas odavde", zaključio je Maršanić u razgovoru za RTL.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo