ODLUKA U TRAVNJU

GRAD NASTAVLJA S PLANOM UVOĐENJA NAPLATE PARKIRANJA U CIJELOM ZAGREBU Doznajemo koje područje obuhvaća nova zona: Sat parkinga stajat će 75 lipa

    AUTOR:
    • Matija Boltižar

  • OBJAVLJENO:
  • 08.02.2018. u 18:17

Zagreb, 010612.
Parkiraliste Paromlin
Grad Zagreb odlucio je dosada besplatni parking od 550 mjesta kod Paromlina pretvoriti u drugu zonu i danas je prvi sluzbeni dan naplate parkiranja. Parkiranje se moze platiti sustavom Park&Ride, kupovinom mjesecne karte za koristenje sustava u iznosu od 100 kuna, a moci ce je kupiti svi vozaci koji imaju mjesecni pokaz ZET-a. No, na parkiralistu kod Paromlina moci ce se parkirati i svi ostali korisnici, koji ce morati platiti parking SMS porukom za podrucje II zone à zuta zona. Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Foto: Ranko Šuvar / CROPIX

O uvođenju naplate parkiranja u cijelom gradu odlučivat će se na sjednici Gradske skupštine u travnju, a prema neslužbenim informacijama, nova zona naplate trebala bi se uvesti od Rudeša do Jelkovca i sat bi trebao koštati 75 lipa.

Riječ je o simboličnoj cijeni, koja bi za stanare mjesečno iznosila desetak kuna, a iz Grada su poručili da namjeravaju i proširiti domet prve zone te naplatu uvesti i u Novi Zagreb.

Predsjednici gradskih vijeća tih četvrti još nemaju nikakve informacije o uvođenju naplate parkiranja.

Naime, u medijima se proširila informacija da bi se mogle formirati nove 'kvartovske' zone kako bi se spriječila povlastica onih koji s kartama prve zone mogu parkirati u svim ostalim zonama.

Sukladno sa širenjem područja naplate, u Gradu planiraju i zaposliti dodatne kontrolore.

Izdvajamo