AVETI PROŠLOSTI

HASANBEGOVIĆ IZAZVAO SMIJEH U GRADSKOJ SKUPŠTINI 'Čisto da se maknemo od svjetonazorskih tema: uočio sam veliki putokaz Trg maršala Tita...'

Zlatko Hasanbegović
 Damir Krajač / CROPIX

U zagrebačkoj Gradskoj skupštini smijeh je danas izazvalo pitanje Zlatka Hasanbegovića, zastupnika Neovisnih za Hrvatsku, upućeno pročelniku Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinku Biliću. Zanimalo ga je kada će biti uklonjen jedan putokaz za Trg maršala Tita, koji više ne nosi to ime, javlja HRT.

- Kako bismo se odmaknuli od svjetonazorskih tema, moje pitanje će biti iz komunalno-prometne problematike i upućujem ga nadležnom pročelniku, gospodinu Biliću. Kao što vam je poznato, 1. rujna 2017., u ponoć i 45 minuta, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića i kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku, ova je skupština donijela odluku o promjeni imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. Dolazeći danas na ovu sjednicu, na križanju prilaza Đure Deželića i Primorske ulice kod crkve Svetoga Blaža iznad semafora uočio sam veliki putokaz na kojem piše Trg maršala Tita kojega, kao što je poznato, nema u Zagrebu, osim ako nije riječ o putokazu za Trg maršala Tita u Velikoj Gorici - kazao je.

S obzirom da je gradonačelnik Bandić još 1. rujna 2017., osim uklanjanja ploča s imenom Trga maršala Tita izdao nalog i za promjenu svih putokaza s tim imenom, zanimalo ga je "zašto sve do danas, 56 dana od odluke ove Skupštine", putokaz s Trgom maršala Tita nije zamijenjen onim s natpisom Trg Republike Hrvatske.

Bandić je kratko odgovorio da je pitanje upućeno nadležnom pročelniku, cinično dometnuvši da je riječ o tako važnom pitanju, da on ne bi na njega odgovarao, što je nasmijalo Skupštinu. Mislim da je Dinko tu kompetentiji od mene, kazao je.

Dinko Bilić odgovorio je kako će u toku današnjeg dana ekipa Zagrebačkih cesta ukloniti putokaz i postaviti novi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:36