DAVOR FILIPOVIĆ

HDZ-ovac kojeg Bandić zove ‘neukroćenim skojevcem‘: ‘Pa on ima više staža u KPJ nego ja godina!‘

‘On ima više staža kao omladinac i član KPJ nego ja godina, i nije dobro skretati temu s financijskih problema grada na SKOJ‘
Davor Filipović
 Damir Krajac/Cropix

HDZ-ov gradski zastupnik Davor Filipović uzvratio je u srijedu na prozivke gradonačelnika Milana Bandića, koji je od Andreja Plenkovića tražio da "ukroti svog skojevca". Filipović je, naime, dan ranije upozorio da Zagreb ima ozbiljne probleme s likvidnošću.

- To ne mogu komentirati. Za to komentirati valjalo bi proći njegovu školu. Uz to, u nedostatku argumenata, gradonačelnik Bandić primjenjuje, nije to prvi put, akumulirano skojevsko znanje i iskustvo. Uostalom, on ima više staža kao omladinac i član KPJ nego ja godina, i nije dobro skretati temu s financijskih problema grada na SKOJ. Predlažem mu da uzme u obzir prijedloge za uravnoteženje proračuna koje je Klub HDZ-a iznio, i da se krene u operativno i financijsko restrukturiranje grada na dobrobit naših sugrađana - kazao je Filipović, koji se osvrnuo i na Bandićevu poruku bankama te njegovu ispriku "u ime neodgovornih ljudi koji šire dezinformacije, poput Filipovića".

- On bi se trebao ispričati građanima zbog manjka u proračunu. HDZ je upozorio na tešku situaciju u Gradu Zagrebu i ponudio rješenja za izlazak iz te situacije - što je itekako odgovorno ponašanje - kazao je Filipović, koji je komentirao i kaznenu prijavu koju je Bandić spominjao.

- Jedna poslovica kaže kako onaj tko cijeli život radi s čekićem upadne u zamku da svugdje vidi čavle. Kako se gradonačelnik često susreće s različitim kaznenim prijavama, vjerojatno je zbog opterećenosti tim postupcima takvo nešto neoprezno izgovorio - kazao je Filipović. Osvrnuo se i na stanje u proračunu.

- Istina se rijetko kada čuje, ali u pravilu se vidi. Kada se pogleda izvršenje proračuna Grada Zagreba za 2019., dokument koji potpisuje gradonačelnik Bandić, vidljivo je kako akumulirani manjak u proračunu Grada Zagreba iznosi više od milijardu i 303 milijuna kuna! 31. prosinca 2019. Grad Zagreb ima više od 757 milijuna dospjelih a nepodmirenih obveza, što sugerira ozbiljne probleme s likvidnošću! U ovom mandatu proračun Grada nikada nije bio uravnotežen, nego se kontinuirano ostvaruje manjak jer se troši više nego što se uprihodi, i takvo stanje je dugoročno neodrživo - rekao je Filipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:16