APLIKACIJA

HOĆE LI NAS OVA APLIKACIJA SPASITI OD KRUŽENJA PO GRADU U POTRAZI ZA PARKINGOM? Najam privatnog parkirnog mjesta za 3 kune po satu!

 Tomislav Krišto / CROPIX

Putem aplikacije WePark građani od sada mogu parkirati i na privatna parkirna mjesta, odnosno na ona koje obuhvaća aplikacija, i parkiranje se naplaćuje samo 5 lipa po minuti.

Riječ je o sustavu koji možemo opisati kao Airbnb za vozače, gdje korisnici mogu iznajmiti svoja privatna parkirna mjesta, a Karlo Starčević, direktor WeParka, kaže kako će do ožujka obuhvatiti šest lokacija u gradu.

- Trenutačno je moguće unajmiti pet mjesta u Vrbanićevoj ulici, a kroz dva tjedna otvorit ćemo još parkirnih mjesta na Prisavlju - kaže Starčević.

Aplikacija omogućuje korisniku da rezervira parkirališno mjesto, navigira ga do odredišta te ujedno putem njihova sučelja otvara ulaznu rampu. Starčević ističe kako je poanta da vozač ne mora izaći iz automobila, a naplata se obavlja putem kreditne kartice ili PayPala. Prema posljednjim istraživanjima, u Zagrebu nedostaje oko 16.000 parkirališnih mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:48