PORUKA PROSVJEDNICIMA

Horvatinčić: Neće me spriječiti balvan revolucija

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.02.2010. u 10:16

Damir Krajač/CROPIX

Predsjednik Uprave Hoto grupe istaknuo je da ima sve dozvole za izgradnju te da na dobivene dozvole projekt nije promijenjen ni za jedan centimetar

ZAGREB - Predsjednik Uprave Hoto grupe Tomo Horvatinčić sinoć je u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" rekao da je na prosvjedu Udruge Zelena akcija i Pravo na grad u središtu Zagreba protiv gradnje ulaza u podzemnu garažu izneseno niz objeda na račun tog projekta dodavši da bi javnost trebao zanimati odgovor na pitanje "u kojoj se to kuhinji kuha antipoduzetnička klima". Dodao je i da ga "neće spriječiti balvan revolucja".

VIDEO: Policija privela 23 aktivista i srušila Trojanskog konja

Istaknuo je da je riječ o projektu "teškom" više od stotinu milijuna eura koji financira Hoto grupa, da ima sve dozvole za izgradnju te da na dobivene dozvole projekt nije promijenjen ni za jedan centimetar. Ocijenio je da bi se u svijetu takav projekt podržao, ali da reakcije na taj projekt govore o antipoduzetničkoj klimi u Hrvatskoj. Zapitao se gdje se "kuha" ta antipoduzetnička klima te tko financira 7-metarsku skulpturu "trojanskoga konja" i kontejnere koji su nelegalno postavljeni u Varšavskoj ulici .

Horvatinčića zanima tko će investirati u Hrvatsku kada se osporava jedan domaći investitor Hrvat te se pita "bili možda bilo bolje da tu bude jedan francuski projekt i francuski barjak iznad Cvjetnoga trga".

Izjavio je da je u vezi projekta "Cvjetni" u zadnjih nekoliko dana izneseno niz objeda, poput one da će Varšavska ulica biti "rupa". Objasnio je da će na ulazu u Varšavsku ulicu vidjeti rampa širine sedam metara i 18 metara dužine dodavši da postoji mogućnost da vrsni arhitekti riješe da se iznad te rampe postavi stepenasta tribina koja bi se uredila s adekvatnom hortikulturom.

Tvrdi da će ostatak Varšavske ostati netaknuta pješačka zona. Podsjetio je da je grad u javno-privatnom partnerstvu s Hoto grupom koja osigurava deset puta više sredstava od grada.

Horvatinčić je izjavio da Hoto grupa ima sve dozvole za izgradnju projekta i koji u odnosu na dobivene dozvole nije promijenjen i ni za jedan centimetar ne prelazi visinu okolnih zgrada. Najavio je da bi cijeli projekt trebao biti dovršen do kraja godine te da će Hoto grupa financirati i popravak oštećene tramvajske pruge u Ilici što do sada nije učinjeno zbog vremenskih neprilika.

Izdvajamo