POPULARNI KLUB

INSPEKCIJA U PEPERMINTU Zapečaćen klub u kojem je premijer Milanović slavio Badnjak

Klub se ponovno otvara prekosutra, a svima koji su uplatili doček Nove godine vratit će novac
 Ranko Šuvar / Cropix

Zagrebački klub Pepermint zatvorili su porezni inspektori zbog neizdavanja računa. Kako nam je potvrdio i sam vlasnik kluba Tomo Ricov, klub je zatvoren već tjedan dana zato što prilikom posjeta porezne inspekcije nije bio izdan račun za kartu na ulazu. U klubu zbog zatvaranja nije održan ni doček Nove godine.

- Jako nam je žao zbog toga. Uredno vodimo posao. Već nas je nekoliko puta posjetila porezna i sve je bilo uredu, no nekada ne možemo utjecati na sve. Dogodilo se što se dogodilo, a klub se otvara u petak - kaže Tomo Ricov.

Klub Pepermint tako je imao buran Božić. U klubu je na Badnjak bio organiziran Badnjak tulum na kojem je glazbu puštao i Emil Tedeschi , na glazbenoj sceni poznatiji kako SMS Deutsch. Te je večeri ondje bilo mnogo poznatih osoba s glazbene, kulturne i političke scene, a viđen je i premijer Zoran Milanović sa suprugom i nekim ministrima.

No, večer ipak nije završila kao što je obećavala. Nakon izlaska na Badnjak, ispred kluba je pretučen 31-godišnji Marko Šubat. Neki od svjedoka tvrde da je Šubata pretukao zaštitar tvrtke Alpha Event Security koja čuva klub, dok neki tvrde da zaštitari ipak nisu krvi. Mladić je završio u bolnici zbog frakture lubanje, a policija je provela očevid.

Kako nevolja ne dolazi sama, porezna inspekcija odlučila je istovremeno posjetiti klub. Unutra je bila gužva, svi su htjeli ući te se na blagajni dogodio propust. Nije izdan račun za ulaznicu i klub je zatvoren. I to baš kada su se spremali za spektakularni doček Nove godine.

Vodstvo kluba na svojim se stranicama odmah ispričalo posjetiteljima te su naveli da će moći dobiti povrat novca za kupljene ulaznice. Iako su mnogi nakon te objave posumnjali da je klub zatoren zbog incidenta koji se dogodio na Badnjak, Tomo Ricov nam je još jednom pojasnio stav kluba.

- Žao nam je zbog toga što se dogodilo. Svi koji izlaze u Pepermint znaju da je to miroljubiv klub. No, incident se dogodio izvan kluba i, kako smo već rekli, nitko od naših djelatnika i zaštitara nije sudjelovao u njemu - kaže Ricov i dodaje kako im još nije stigla novčana kazna za neizdavanje računa, ali je očekuju svakoga dana te će je uredno podmiriti. Od petka, kada se klub ponovno otvara, kreće njegov standardni program. A vijest o ponovnom otvaranju stoji i na stranicama kluba.

“Klub se otvara u petak, 3. 1. 2014. Svi koji su kupili karte za doček Nove godine mogu ih vratiti u KIC klubu u Preradovićevoj 5. Još jednom žao nam je zbog nastale situacije. Vidimo se 3. 1.”, piše na stranicama kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:54