BEZ STRAHA OD VULKANSKOG PEPELA

Izletnike ne brine oblak: Ako su Europljani preživjeli, i ja ću

Unatoč najavama o oblaku pepela, koji može štetiti dišnom sustavu, brojni građani proveli su današnji dan na otvorenom na Medvednici
 Dragan Matić / Cropix

ZAGREB - Dolazak oblaka s vulkanskom prašinom iz Islanda koji bi mogli štetno utjecati na dišni sustav osoba sa zdravstvenim problemima nisu uplašili Zagrepčane i turiste. Mnogi su, a naročito umirovljenici, iskoristili pravi proljetni vikend te se zaputili na Sljeme, gdje su uživali na svježem zraku.

Iako su čestice prašine oku nevidljive, nad zagrebačkom gorom u prijepodnevnim satima nadvio se bijelo-sivi oblak, no građani se, unatoč najavama o dolasku oblaka pepela, na to nisu obazirali. Odmarali su s djecom na klupicama na vrhu Sljemena, šetali, rekreirali se i upijali sunčeve zrake.

- Ne strahujem od vulkanske prašine. Ako su Europljani preživjeli, preživjet ću i ja - dobacio je jedan umirovljenik.

Na stazama su neki trenirali i trčali uzbrdo, a neki rekreativno hodali prema vrhu. Lijepo uređene klupice pored staze koristili su za kratke odmore, da bi vrlo brzo nastavili s aktivnostima na ugodnim, nešto nižim nego u gradu, temperaturama.

Ništa neuobičajeno nije bilo ni na zagrebačkoj špici u centru grada. Lijepo vrijeme izmamilo je građane na šetnje u parkove, igru s najmlađim članovima obitelji i višesatno ispijanje kave na Cvjetnom trgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:45