FULIRANJE

JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH PROGRAMA ZAGREBAČKOG ADVENTA Uz germknedle i ostalu klasiku prvi put i organski street food

 Strossmayerov trg ugostit će od 28. studenoga do 1. siječnja tridesetak restorana i kreativnih barova koje vode iskusni chefovi, ali i daroviti entuzijasti
 Sandro Sklepić

Osam je, kažu, broj uspjeha, kozmičke ravnoteže, a ako je suditi po do sada uspješnih sedam Fuliranja na zagrebačkom Adventu, vjerujemo da će i osmo izdanje jednako oduševiti sve posjetitelje koji svrate na gourmingle.

Strossmayerov trg u Zagrebu ugostit će od 28. studenoga 2019. do 1. siječnja 2020. tridesetak restorana i kreativnih barova, a raskošne okuse iz raznih dijelova svijeta predstavit će iskusni chefovi, kao i food entuzijasti.

Ako vam je toplo oko srca kad kušate istarske specijalitete, kao npr. sočni ombolo i istarske kobasice, potražit ćete kućice Fermaj Tovara, B.A.B. Piantina i restoran Vodnjanka.

Ne baš obične kobasice

No, s posjetiteljima će minglati i južnjaci pa nam Opat s Kornata dolazi s janjećom pekom i krvavicama. S bračkog Bola, pak, premijerno slijeće Biomania - prvi organski street food, koji je ovog ljeta oduševio kupače na Zlatnom ratu, a žestoko dobri okusi stižu i iz hvarskog Black Peppera.

Market by T&T, osim planetarno poznate street sarmice, još uvijek u svom kuhinjskom “laboratoriju” osmišljava nove twistove koji će se kušati za Advent, a El Toro ostaje vjeran latinoameričkim strastvenim okusima. Wurst Bar i Berlin kao i Institut za kobasice by Mate Janković pripremaju sočne, mirisne i ne posve obične kobasice.

Rougemarin i Submarine služit će izvrsne street food delicije, Sljeme će sniježiti i papriti svojim germknedlama, dok Čiketina donosi razne varijacije piletine.

SOI by Vid Nikolić odvest će nas do Kine, Japana i Indije, okuse Japana dovodi Hanami, a premijerno je s nama i Pokerai by Chili s poke bowl twistovima. Ako preferirate prženo, Munchy će vas čekati s prženim slano-slatkim wrapovima. The Garden Bar&Kitchen odlučio se za okusni miks: od bunceka skrivenog u burgeru do beyond hot doga za sve veggie fanove, koje očekuje i bogat izbor vegetarijanskih i veganskih jela na ostalim kućicama.

Ponuda slatkog

Premijerno nam stiže svjetski poznati atlas hrane TasteAtlas. Iz svoje bogate riznice predstavlja na kućici Pastel de TasteAtlas mirise i okuse Italije i Portugala. Lumperaj nam sprema slatko&slanu varijantu, a još kriju ponudu baš kao i Mason Burgers&Staff i GoodFood. Bagua vas poziva da ih “povučete za rep” ili dohvatite Granulatu ciabattu.

Osim gastro ponude, bit će tu i raznih neobičnih alkoholnih i bezalkoholnih napitaka u režiji poznatih zagrebačkih barova, a Fuliranje Gourmingle dobit će i svoje festivalsko pivo koje će se moći kušati jedino na Strossovom trgu, a posebnu aromu pripremat će The Garden Brewery. Dakako, jest će se na Strossu i slatke neodoljivosti koje će pripremati poznate gradske slastičarnice, a osim gastro doživljaja, organizatori najavljuju i bogat popratni program sa 16 live nastupa i 35 DJ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:21