KULTNO MJESTO

LEGENDARNI ZAGREBAČKI KAFIĆ PRED STEČAJEM Već desetljećima je najpoznatije mjesto zagrebačke 'špice', njegov vlasnik bio je nogometaš Dinama

  
Stjepan Mesić
 Tomislav Zorić / CROPIX

Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za otvaranje stečaja nad Charliem d.o.o., tvrtkom koja upravlja legendarnim zagrebačkim kafićem "Charlie", navodeći kako su razlog za otvaranje stečaja neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od 38.908 kuna.

U prijedlogu Fine upućenom zagrebačkom Trgovačkom sudu navodi se kako "Charlie" ima četiri zaposlenika, oročen novac i otvorena dva računa u jednoj komercijalnoj banci te da nema drugih podataka o imovini te tvrtke.

Kafić "Charlie" u zagrebačkoj Gajevoj ulici, u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića, desetljećima je najpoznatije mjesto zagrebačke "špice" od njegova otvaranja u lipnju 1972. Vlasnik i osnivač "Charliea" bio je bivši nogometaš Dinama Mirko Braun (Charlie), a nakon njegove smrti 2004. vođenje lokala i tvrtke preuzela je njegova supruga Zdenka.

Kultni kafić na početku Gajeve ulice bio je i ostao "baza", mjesto okupljanja Zagrepčana i njihovih gostiju, naročito subotom, ali omiljeni kafić mnogih političara, poduzetnika, sudaca i odvjetnika, novinara, policajaca, glazbenika i sportaša.

"Charlie" je i lokal, kako je isticao Vlado Gotovac, iz kojeg "kreću sve političke kampanje". Bivši predsjednik Stjepan Mesić ispred tog kafića prikupljao je potpise za svoju kampanju 2000., a i sada je "Charlie', uglavnom vikendom, mjesto "dnevnog boravka" brojnih hrvatskih političara te lokal koji, kako je utvrdio sociolog i publicist Slaven Letica, ocrtava "socijalnu strukturu hrvatskog društva".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:31