ODLAZAK

NAKON 15 GODINA ZATVARA SE JEDAN OD NAJPOZNATIJIH ZAGREBAČKIH HOTELA 'Nismo se uspjeli dogovoriti s najmodavcem, sreću ćemo potražiti drugdje...'

Petnaest godina nakon što su u zagrebačkoj Branimirovoj ulici primali goste, grupacija Arcotel, vlasnici Arcotel hotela Allegra Zagreb, sa 1. siječnja 2018. napušta poslovni prostor i više neće poslovati na istoj adresi.

Razlog toga leži u činjenici, pojašnjavaju iz grupacije Arcotel, da s najmodavcem, Branimir centrom, nisu uspjeli postići dogovor o daljnjem najmu prostora, nakon čega im nije preostalo drugo nego zatvoriti vrata te sreću potražiti drugdje.

Poslovanje hotela, pojašnjavaju, preuzet će neki drugi operater, ali podaci o kome je riječ još nisu dostupni javnosti.

“Nažalost, ne možemo komentirati odluke Branimir centra. Prema našim saznanjima, hotel ostaje u istom prostoru, ali će ga preuzeti novi operater. Arcotel Hotels u procesu su evaluacije drugih lokacija u Zagrebu na kojima bismo nastavili poslovanje našeg hotela Allegra. Fokusirani smo na biznis hotele i gradska putovanja”, pojašnjavaju iz Arcotela na naš upit.

Iz grupacije poručuju da su i dalje zainteresirani za poslovanje u Zagrebu.

“Vjerujemo u destinaciju i zainteresirani smo za nove hotelske projekte u Zagrebu”, službeni je komentar predsjednika Uprave tvrtke Arcotel Hotel AG Martila Lachouta.

U priopćenju je problem s najmom opisan šturo, a ništa razgovorljiviji nisu bili ni u Upravi Branimir centra. “Zasad nismo u mogućnosti komentirati ovu priču”, kratko su poručili na naš telefonski poziv.

Grupacija Arcotel je hotel od 150 soba u Zagrebu otvorila 2003. Tada je bio predstavljen kao prvi design hotel u srcu grada uređen u mediteranskom stilu, a u novije vrijeme prezentirali su se kao lifestyle hotel.

“Arcotel Allegra mi je prirastao srcu i uz ovaj me hotel vežu brojne drage uspomene. Želimo zahvaliti svim našim gostima, klijentima, poslovnim parterima i pratiteljima”, rekla je vlasnica grupacije Renate Wimmer.

Riječ je, inače, o obiteljskoj tvrtki osnovanoj 1989. u Beču, koja danas zapošljava više od 850 zaposlenika te se pozicionira u segmentu poslovnog i gradskog hotelijerstva. Trenutno u portfelju imaju 11 hotela u Austriji, Njemačkoj i Hrvatskoj. Kako doznajemo od sugovornika iz hotelskog biznisa, Zagreb je posljednjih godina postao iznimno atraktivan za investitore koji su u potrazi za što boljim lokacijama u centru grada.

- Vrlo je vjerojatno da se vlasnik prostora dogovorio s nekim globalnim brendom koji je za najam prostora mogao ponuditi bolje cijene od Arcotela, koji je regionalni brend s puno manjim tržišnim udjelom - kaže sugovornik Jutarnjeg lista. O kojem je operateru točno riječ, još se ne zna, ali posljednjih mjeseci brojne su poznate hotelske kuće pokazale interes za Zagreb, među kojima Accor, Hilton Marriott i mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:29