STIŽE TAXI CAMEO

Napokon: Taksijem od Avenue Malla do Trga bana Jelačića za samo 27 kuna!

Taxi Cameo već je spreman. Naručili su 100 bijelih Citroena. Vozit će 24 sata dnevno svaki dan u godini!
Split , 130510 .Splitski taksisti medju koje se uvukao nemir nakon najave dolaska tvrtki koje uzimaju velike koncesije na taksi voznje cime bi se izgurali sadasnji splitski taksisti a na taj nacin i njhovih 100 obitelji bi ostalo bez egzistencije . Foto : Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX

Vožnja riječkim taksijem iz tvrtke Cameo po najfrekvetnijim rutama u Zagrebu koštala bi do 30 kuna, istražila je Zagrebancija koja je išla na test-vožnju s ovom tvrtkom. Dakle, vožnja od Avenue Malla do Trga bana Jelačića košta 27 kuna, od Jelačić placa do Jaruna je 28,5 kuna, a iz Dugava do Langovog trga 29 kuna. Vožnja kroz cijeli grad od okretišta na Dupcu do okretišta na Črnomercu iznosila bi 59 kuna, a od Lisinskog do Samobora 114 kuna .

Podsjetimo, zagrebački taksisti dobili su svježi (i jedinu!) konkurenciju u glavnom gradu Hrvatske gdje je kultura vožnje taksijem jednostavno nepostojeća. Opće mišljenje građana je da su cijene previsoke te da bi za popularizaciju takve vrste prijevoza trebalo sniziti cijene, posebice početnog starta.

Taxi Cameo to će izgleda i ostvariti u Zagrebu .

- Okolnosti su se promijenile, a deset godine vaše koncesije istječe. Sad će se tržište liberalizirati. Morate biti svjesni da će Cameo nuditi pet kilometara vožnje po 20 kuna, dok je vaša cijena 46 kuna - rekao je u rujnu zagrebačkim taksistima Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet, čime je direktor tvrtke Cameo Kosta Minovski bio zadovoljan. On je u ovo uložio između 30 do 40 milijuna kuna.

Naručili su 100 bijelih Citroena koji će po gradu voziti 24 sata dnevno svaki dan u godini.

- Mi ne naplaćujemo startninu niti prtljagu. Minimalni iznos za vožnju je 20 kuna, ali u tu cijenu je uključena vožnja od pet kilometara, a svaki naredni kilometar naplaćuje se pet kuna – izjavio je Minovski i dodao da taj iznos vrijedi i za noćnu vožnju, praznike i vikende.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:42