DEMANTI

'Neistinita je tvrdnja kako je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila da je Nogalo smijenjen nezakonito s mjesta ravnatelja bolnice Srebrnjak'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2020. u 12:11

Zagreb, 051219.
Djelatnici djecje bolnice Srebrnjak spontano su se okupili nakon smjene ravnatelja Bore Nogala. Zabranjeno im je odrzavanje konferencije za medije, kao i obracanje sada vec bivseg ravnatelja u krugu bolnice tako da je on izjavu za medije dao na nogostupu ispred ulaza u bolnicu.
Na fotografiji: Boro Nogalo.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Boro Nogalo

"U elektronskim i tiskovnim izdanjima Jutarnjeg lista 23. siječnja 2020. objavljen je tekst novinarke Goranke Jureško pod naslovom "DANAS SE BIRA NOVI RAVNATELJ BOLNICE - Inspekcija Ministarstva potvrdila da je Nogalo smijenjen nezakonito" u kojem se iznosi neistinita tvrdnja kako je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila da je doc. dr. sc. Boro Nogalo smijenjen nezakonito s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Kako smo jučer izvijestili javnost, Ministarstvo zdravstva, kao jedino nadležno tijelo, utvrdilo je da je Odluka Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak o smjeni ravnatelja doc.dr.sc. Bore Nogala donesena zakonito.

U privitku vam ponovno dostavljamo dopis Ministarstva zdravstva kojim je potvrđeno kako je odluka u sastavu od 5 članova Upravnog vijeća DB Srebrnjak zakonita.

Radi točnog informiranja javnosti, a sukladno Zakonu o medijima čl. 41, molimo da u svim izdanjima Jutarnjeg lista objavite gornji ispravak u cijelosti", stoji u priopćenju poslanom iz Ureda gradonačelnika, Službe za informiranje, koje je potpisala Ivanka Milidrag, glasnogovornica Grada Zagreba.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo