PROBLEMIMA NEMA KRAJA

NOVE NEVOLJE ZA OČAJNE ZAGREPČANE Kiša naštetila stanovima nastradalima u potresu

Božena Sraga
 Ronald Goršić / CROPIX

“Na tavanu su bili hamperi - izlila danas oko 30 litara vode, hvala Bogu na stropu nema ništa vlažnog. Kad počne kiša, stavljam tajmer na dva sata i kontrola - jesu li hamperi puni ili...”, opisala je Božena Sraga na društvenim mrežama stanje u svom potkrovlju na Jordanovcu nakon što je pala jaka kiša.

U potresu im je na zgradi stradalo krovište, pa su ga prekrili folijom dok ga majstori ne dođu sanirati.

- Dogovorili smo popravak krovišta, ali eto nisu stigli na vrijeme - kaže Sraga.

Naš drugi sugovornik je s Nove Vesi, Juraj Turner, kaže da je stan na drugom katu protekli tjedan počeo renovirati, pa da se neugodno iznenadio kad je vidio da se voda probila kroz strop.

- Četiri dimnjaka su se srušila u potresu pa su skinuta. Na ta mjesta na krovištu majstori su postavili cerade i najlon, ali voda se svejedno probila i prošla kroz strop - ispričao nam je Turner.

Zagrebačke vatrogasce jučer su također kontaktirali neki građani kojima je voda probila na mjestima na kojima su im uklonili dimnjake, no oni su im objasnili da ne mogu popravljati krovove. Voda i vlaga probile su u mnoge stanove, a stručnjaci upozoravaju građane da pripaze i na elektroinstalacije jer obično uz njih, kažu, “voda nađe najlakši put”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:30