UGOSTITELJSKI OBJEKT

NOVI POSAO SLAVNOG VRATARA VATRENIH: DRAŽEN LADIĆ OTVARA RESTORAN U ŠIREM CENTRU ZAGREBA Protezat će se na dvije etaže, doznajemo i kakav će biti meni

 
Dražen Ladić
 CROPIX

Na uglu Kušlanove i Zvonimirove ulice, pet minuta vožnje autom od stadiona na Maksimiru, jednom slavni nogometni vratar, a danas trener u stožeru Hrvatske nogometne reprezentacije, Dražen Ladić, uskoro otvara svoj restoran.

Prema izvatku iz zemljišne knjige, Ladić je vlasnik poslovnog prostora u prizemlju zgrade, koji je neodvojivo povezan s odgovarajućim suvlasničkim dijelom cijele nekretnine, koji je jednako velik kao i ostali dijelovi. Radi se o prostoru površine 97 četvornih metara, kako stoji u vlastovnici.

Ladić je tako jedan od sedam suvlasnika u zgradi mješovite uporabe na uglu ulice Dragojla Kušlana 37 i ulice kralja Zvonimira 117, u sklopu koje su još spremište i dvorište.

Otputovao u Rijeku

Da u tom poslovnom prostoru namjerava otvoriti baš restoran, u kratkom neformalnom telefonskom razgovoru potvrdio nam je i sam Dražen Ladić kojeg smo jučer uhvatili na putu za Rijeku s reprezentacijom, gdje u subotu igraju odlučujuću utakmicu protiv Slovačke za plasman na Europsko prvenstvo.

Jedan od junaka bronce iz 1998. godine, koji se posebno pamti po utakmici protiv Njemačke u četvrtini finala kada je briljirao na golu, jučer još nije bio spreman dijeliti detalje o svom novom poslovnom pothvatu u ugostiteljskim vodama, stoga smo dodatne informacije doznali od susjeda koji već par mjeseci svjedoče radovima na transformaciji prostora u prizemlju.

Naime, u tom je prostoru ranije bio restoran Peščenica, s prepoznatljivim sponzorskim tendama. No, tenda više nema, već je prostor zatvoren krovom i staklenim stijenama.

Damjan Tadić / CROPIX

Grubi građevinski radovi su završili i sada se rade oni završni. Desetak radnika jučer je pripremalo prostor za postavljanje podnih pločica. Lopate, špahtle, vaservage bile su posvuda, a baš se sušila podna glazura. Restoran će se prostirati na dvije etaže, u prizemlju će biti prostor za goste, a u podrumu će biti kuhinja.

Za koji dan krenut će se s uređenjem interijera, a prema govorkanjima upućenih, prostorom bi trebali prevladavati komadi namještaja s potpisom domaćih dizajnera. Navodno se želi postići ugodna, domaća atmosfera.

Na meniju, 56-godišnji Ladić podrijetlom iz Čakovca, kako doznajemo, nudit će domaće specijalitete. Prevladavat će, naravno, oni međimurski, poput pretepene ili, pak, ljute gulaš juhe, slavna gibanica, orehnjača i makovnjača, zatim žličnjaci i krpice, slasni šiškrlini koji se pripremaju od krumpira, brašna i jaja, njoke s raznim dodacima uz meso iz tiblice ili pečenka.

Blizu stadiona

Uz ovakav meni, Ladićev će restoran biti opasna konkurencija poznatom restoranu Plavi 9 koji je na Zvonimirovoj udaljen samo tridesetak kućnih brojeva. Nekada je to bilo kultno mjesto na kojem su se okupljali dinamovci poput Mlinarića, Deverića i Kranjčara, a 80-ih su se tamo slavile sportske pobjede, ali i privatna slavlja.

Sada se, pak, Ladićev restoran nadomak Maksimira, koji svoja vrata gostima treba otvoriti 1. prosinca, nesumnjivo nameće kao novo omiljeno odredište Dinamovih igrača, ali i vjernih navijača.

Dinamov rekorder koji se okušao i u biznisu s golfom

Prva ljubav Dražena Ladića, očito će zauvijek biti nogomet, no baš kao što je bio svestran na terenu, takav je kada su u pitanju biznis i ulaganja, stoga njegov pothvat u ugostiteljskoj sferi nije iznenađenje.

Od prvih dana kada se zaljubio u nogomet u rodnom Čakovcu, točnije u mjestu Gornji Hrašćan, volio je igrati u napadu i zabijati golove. No kada je jednom u klubu NK Pobjeda stao na gol, bilo je jasno da je njegova prirodna pozicija - golman. Bilo je to sasvim slučajno jer je svojom građom bio puno viši i snažniji od vršnjaka, objasnio je ranije sam Ladić. No, tijekom profesionalne karijere nije mogao odoljeti želji da zatrese mrežu pa je često izvodio jedanaesterce za vrijeme utakmice, i to s velikim uspjehom.

Mnogo puta je ispisao povijest - s 800 odigranih utakmica za zagrebački Dinamo apsolutni je rekorder, a k tome je i jedini hrvatski reprezentativac koji nikada nije igrao u inozemstvu. Usto, Ladić je jedini Hrvat koji je dobio oba odličja Hrvatske nogometne reprezentacije. Prvo, brončano, osvojio je kao igrač na Svjetskom prvenstvu 1998., a drugo, srebrno, 2018. godine kao pomoćni trener Dalićeve Hrvatske.

Iako ga se kao legendu veže uz Dinamo, Ladićev je prvi ozbiljan klub u karijeri bio varaždinski Varteks, u kojem se igrački potpuno afirmirao. Nakon toga je dvije sezone branio za Iskru iz Bugojna u tadašnjoj prvoj i drugoj ligi Jugoslavije. Kao mladi talentirani vratar zapeo je tada za oko čelnim ljudima Dinama u koji je došao kao 23-godišnjak.

Za prvu momčad Dinama zaigrao je 1986. godine, i u tom je klubu ostao u kontinuitetu sve do 2000. godine.

Iako je tada i dalje bio u odličnoj fizičkoj kondiciji i bez ozljeda, Ladić se u 37. godini odlučio povući u igračku mirovinu.

Osim što je na Svjetskom prvenstvu 1998. uz Davora Šukera, Ladić bio naš daleko najbolji igrač, navijači još i danas pamte uzvratnu utakmicu protiv beogradskog Partizana 1997. na krcatom Maksimiru kada je Ladić pred kraj prvog poluvremena, u trenutku kada je Dinamo vodio 3-0, obranio Vukičeviću i jedanaesterac i odbijenu loptu. Da je Partizan zabio, utakmica je vrlo lako mogla otići u drugom smjeru, ali upravo te dvije Ladićeve obrane u dvije sekunde slomile su igrače Partizana.

Nakon umirovljenja, Ladić je u kolovozu 2006. godine imenovan na mjesto izbornika Hrvatske U21, a otkad Dalić vodi reprezentaciju, Ladić je trener u njegovom stožeru.

U međuvremenu, Ladić se 2007. rastao od supruge Spomenke s kojom je bio u braku 18 godina te s kojom ima dvije kćeri, Sandru i Saru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:17