NEMA ALTERNATIVE

NOVI ZAGREB DO ČETVRTKA UJUTRO BEZ TOPLINSKE ENERGIJE Opet je došlo do puknuća magistralnog vrelovoda, iz HEP-a objasnili zašto se to događa

Ilustracija
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Zbog puknuća magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti u novozagrebačkim naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko bit će obustavljena opskrba toplinskom energijom u razdoblju od 4. studenog 2019. u 20 sati do 7. studenog 2019. u jutarnjim satima, izvijestilo je HEP Toplinarstvo.

Razlozi puknuća magistralnog vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, navodi se u priopćenju objavljenom na stranicama HEP-a.

Napominjemo da opskrbu krajnjih kupaca u novozagrebačkim naseljima nije moguće organizirati alternativnim putem, ali ćemo zato uložiti maksimalne napore kako bi ovaj prekid isporuke toplinske energije bio što kraći te kako bismo puknuće magistralnog vrelovoda sanirali u što kraćem roku.

HEP Toplinarstvo krajnje kupce moli za strpljenje i razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:21