NEMA ALTERNATIVE

NOVI ZAGREB DO ČETVRTKA UJUTRO BEZ TOPLINSKE ENERGIJE Opet je došlo do puknuća magistralnog vrelovoda, iz HEP-a objasnili zašto se to događa

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.11.2019. u 10:47

Zagreb, 300114.
Vodnikova ulica.
Reportaza o energetskom pregledu stanova radi izrade energetskog certifikata u stabmbenoj zgradi u Vodnikovoj ulici 10.
Na fotografiji: centralno grijanje.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Ilustracija

Zbog puknuća magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti u novozagrebačkim naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko bit će obustavljena opskrba toplinskom energijom u razdoblju od 4. studenog 2019. u 20 sati do 7. studenog 2019. u jutarnjim satima, izvijestilo je HEP Toplinarstvo.

Razlozi puknuća magistralnog vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, navodi se u priopćenju objavljenom na stranicama HEP-a.

Napominjemo da opskrbu krajnjih kupaca u novozagrebačkim naseljima nije moguće organizirati alternativnim putem, ali ćemo zato uložiti maksimalne napore kako bi ovaj prekid isporuke toplinske energije bio što kraći te kako bismo puknuće magistralnog vrelovoda sanirali u što kraćem roku.

HEP Toplinarstvo krajnje kupce moli za strpljenje i razumijevanje.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo