NOVI CJENIK

OD SUTRA BI SE MNOGI PUTNICI U ZET-ovim TRAMVAJIMA I AUTOBUSIMA MOGLI NEUGODNO IZNENADITI Pokušaju li kod vozača kupiti kartu, skupo će je platiti

AUTOR:
  • Matija Boltižar

 • OBJAVLJENO:
 • 30.06.2018. u 14:57

 • Ranko Suvar / CROPIX

  Zagrebački korisnici javnog prijevoza od nedjelje (1.7.) mogu u tramvajima i autobusima ZET-a kupiti samo kartu od 15 kuna, dok će ostale tarifne karte morati kupiti na kioscima ili drugim prodajnim mjestima.

  Još jedna novost je i nova karta od sedam kuna koja vrijedi sat vremena u jednom smjeru, čime korisnici ZET-a od sada na raspolaganju imaju četiri različite karte - polusatnu za 4 kune, jednosatnu od 7, kartu od sat i pol za 10 te onu za 15 kuna koja također vrijedi sat i pol, a može se kupiti samo kod vozača.

  Iz ZET-a kažu da kartom od 15 kuna namjeravaju rasteretiti svoje vozače. Inače, karta od 7 kuna bit će zelene boje, a ona od 15 kuna žute. Uz javni prijevoz, korekciju cijena su proveli i kod prijevoza uspinjačom.

  Karta za vožnju umjesto dosadašnje 4 kune košta 5 kuna, dok je hitna vožnja poskupila s 20 na 25 kuna. Cijene mjesečnih pokaza su ostale iste.

  Izdvajamo