Osniva se udruga za studente

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.01.2007. u 22:37

ZAGREB - Redoviti studenti koji sami plaćaju studij uskoro će moći dobiti stipendiju u novoj udruzi Delfin, koja je nedavno osnovana kako bi pomogla onima koji žele studirati a za to nemaju financijskih sredstava.

Udrugu je osnovao Hrvoje Antonio Belamarić, dugogodišnji novinar Radija 101 i urednik emisija za osobe s invaliditetom, koji naglašava da je njezin glavni cilj promicanje znanja i unaprjeđivanje obrazovanja u Hrvatskoj.

Studenti koji se odluče učlaniti u novu udrugu, za godišnju članarinu od 300 kuna, osim mogućnosti stipendiranja, dobit će i svu potrebnu literaturu za ispite i računalnu opremu. Za članstvo u udruzi, kaže Belamarić, studenti će morati zadovoljiti određene kriterije.

- Od budućih članova zahtijevamo dobar prosjek, te potencijal i želju za daljnjim napretkom - kazao je Belamarić. Dodaje kako će Delfin omogućiti stipendije i osobama s invaliditetom.

Udruga Delfin broji pet članova, a pomagati će i učenicima srednjih škola koji ne mogu nastaviti svoje obrazovanje na fakultetu zbog loše financijske situacije, te starijima koji žele učiti.

Novac namijenjen stipendiranju svojih članova Delfin će tražiti u suradnji s tvrtkama koje imaju sluha za obrazovanje pa će tako svake godine predlagati 80-ak odabranih kandidata tvrtkama poput Plive i Podravke.

- Naši su ciljevi, između ostalog, u program uvesti znakovni jezik i kompjutor za slijepe osobe. Želimo staviti naglasak na jednakost svih članova društva i omogućiti jednako obrazovanje svima - kazao je Belamarić i dodao da će udruga službeno početi s radom čim nađe prostor.


Velibor Panić

Izdvajamo