ODLUKA SKUPŠTINE

Park na Medveščaku dobio ime Park Slobodana Langa

 Goran Mehkek / CROPIX

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su jednoglasno odlučili da se park omeđen Ksaverskom cestom sa zapadne strane, Mirogojskom cestom s istočne i južne strane i Radićevim šetalištem sa sjeverne strane, imenuje Parkom Slobodana Langa, u spomen na tog hrvatskog liječnika i humanitarnog djelatnika.

Prijedlog zaključka o imenovanju Parka Slobodana Langa gradskim zastupnicima je uputio skupštinski Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova koji je predložio imenovanje parka na području Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak.

Inicijativu za uređenje parka na predloženoj lokaciji pokrenule su vodeće javnozdravstvene institucije, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ i Imunološki zavod, a Odboru je dostavila grupa zastupnika Gradske skupštine.

23. sjednica zagrebačke Gradske skupštine završila je oko 16,30 sati, a predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet za 16,45 sati gradskim zastupnicima zakazao je novu, 24. sjednicu, s jednom točkom dnevnog reda - prijedlogom zaključka gradonačelnika Bandića o sklapanju Sporazuma s Republikom Hrvatskom kojim će urediti međusobne imovinsko - pravne odnose na nekretninama kompleksa Predsjedničkih dvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:23