USKORO GRADNJA VRTIĆA?

POBUNA U PITOMOM ZG KVARTU U srijedu ujutro građane probudile motorne pile, a 24 sata kasnije uslijedila je drama u koju se umiješala i policija

 
 Damir Krajač / Hanza Media

Stanari zagrebačkog kvarta Vrbani jutros su spriječili radnike Grada da posijeku drveće u parku gdje se treba graditi dječji vrtić. U ranojutarnju dramu se umiješala i policija koja je naredila radnicima da ograde gradilište te time na kratko zaustavila rušenje. Rušenje drveća počelo je još u srijedu ujutro, a građani su ovim potezom pokušali spasiti ono što je ostalo od autohtonih stabala.

Kako kažu, drveće se može premjestiti na neku drugu lokaciju ili se vrtić može graditi oko njih, a posebno im smeta što radnici nisu postavili nikakvu ogradu ili tablu za vrijeme radove zbog čega su slučaj prijavili i inspekciji.

O svemu se oglasio i gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak koji je naglasio kako podržava gradnju vrtića, no ne želi da se nepotrebno uništava zelena površina.

- Iako su se neka od porušenih stabala zasigurno s malo više dobre volje i organizacije mogla živa i zdrava premjestiti kod obližnjeg igrališta, parka ili u neki drugi dio kvarta, na što su sugrađani i apelirali, na ovome mjestu ubrzo počinje gradnja gradskog dječjeg vrtića Vrbani II, prijeko potrebnog ovom našem zapadnom dijelu grada, naselju s velikim brojem novih zgrada i stanovnika. S radošću očekujemo novi vrtić, ali apeliram da pokušamo ubuduće puno više paziti i čuvati prijeko potrebno zelenilo u našim kvartovima! - napisao je Stojak na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:44