PROPAO DIO NOGOSTUPA

POČELA SANACIJA URUŠENOG DIJELA SAVSKOG MOSTA Bandić: 'Nemojmo sijati paniku. Danas će ovo biti zakrpano. Doma nema dok se ne napravi'

 
U krugu: Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nadgleda sanaciju oštećenog Savskog mosta
 Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba/FACEBOOK; Ronald Goršić / CROPIX

Zagrerbački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je u kasnim poslijepodnevnim satima nazočio početku sanacije urušenog dijela nogostupa na Savskom mostu te je za RTL televiziju rekao da je most "siguran".

- Most je siguran, nemojmo sijati paniku. Nogostup je dotrajao. Čelična konstrukcija je sigurna. Danas će ovo biti zakrpano. Doma nema dok se ne napravi. Ujutro će sve biti kao što je bilo, rekao je Bandić.

Zagreb, 060619.
Na Savskom mostu propao dio nogostupa.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Zagreb, 060619.
Na Savskom mostu propao dio nogostupa.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Zagreb, 060619.
Na Savskom mostu propao dio nogostupa.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

- Ovo je sada sigurno, važno je da su ljudi sigurni. Ovaj most nije za šetanje, nego za sjedenje. Dogodio se propust kada se saniralo. Netko je napravio propust, mi ćemo to popraviti. Ja sam to već zaboravio, izjavio je.

Podsjećamo, u Facebook grupi "1postozagrad" u četvrtak je u ranim popodnevnim satima objavljena fotografija na kojoj se moglo vidjeti da je na južnoj strani mosta propao dio asfaltnog nogostupa.

Djelatnici policije izašli su na lokaciju te su osiguravali oštećeni dio mosta sve do dolaska djelatnika koji su počeli sanirati rupu.

Savski most saniran je prije dvije godine, a sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor i posuda s cvijećem.

Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik. Asfaltirana je i cijela površina okretišta tramvaja, postavljena je nova vertikalna i horizontalna signalizacija i nova zaštitna odbojna ograda, a sanirane su i stepenice. Uređena su i dva autobusna stajališta, koja bi kroz nekoliko tjedana trebala dobiti i nadstrešnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:19