OD 1. PROSINCA

POČINJE ADVENT, UVODI SE POSEBNA REGULACIJA PROMETA U ZAGREBU Policija iznijela detalje o mjerama sigurnosti, neke će prometnice biti blokirane

 
 CROPIX

Uoči početka Adventa u Zagrebu, zagrebačka je policija danas održala konferenciju za medije na kojoj je izvijestila o mjerama osiguranja i regulaciji prometa koje će poduzeti tijekom trajanja te manifestacije.

Policija svim građanima preporuča da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.

U Zagrebu će tijekom Adventa, od 1. prosinca do 6. siječnja Zagrebački električni tramvaj (ZET) svakog vikenda besplatno prevoziti putnike. Javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima bit će besplatan na području grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, u dane vikenda, točnije petkom od 12 sati do nedjelje u ponoć. Zbog uobičajeno veće potražnje posjetitelje će u adventskom razdoblju svakodnevno sve do ponoći prevoziti i Uspinjača, istaknuli su u ZET-u.

Zagreb, 291018.
Policijska uprava Zagrebacka. 
Konferencija za medije povodom Adventa u Zagrebu, na kojoj su bile predstavljene aktivnosti koje je policija poduzela i koje ce poduzimati za vrijeme Adventa u Zagrebu.
Na fotografiji:
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Konferencija za medije povodom Adventa u Zagrebu

Zabrana prometa za vrijeme Adventa u Zagrebu 2018.
PUZ

Zagreb već tri godine zaredom nosi titulu najbolje europske adventske destinacije. "Raznolik i bogat program događanja i ove će godine privući Zagrepčane i brojne goste, a kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, svakog vikenda tijekom Adventa ZET će besplatno prevoziti putnike", poručili su iz ZET-a.

Na nekim će prometnicama promet biti zabranjen. Za sva vozila osim tramvaja, promet će biti zabranjen na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata. Za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice promet će biti zabranjen petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći. Petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći bit će zabranjen promet u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice za sva vozila osim taxi vozila i vozila stanara.

Tramvajski će promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora biti obustavljen petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sata.

Taksi stajalište Vlaška-Europski trg bit će premješten na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Palmotićeve na Jurišićevu ulicu i izlazom polukružno okretanje kod garaže Ban Centar nazad na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu, i to svakodnevno od 17 sati do ponoći. Korisnici garaže Ban centra će za to vrijeme za prilaz garaži koristiti smjer Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva.

Autobusna linija ZET-a broj 150, koja vozi od Tuškanca do Trga bana Josipa Jelačića bit će skraćena do Ilirskog trga svakog dana od 17 sati do ponoći.

Turistički autobusi moći će se zaustaviti na Palmotićevoj južno od Jurišićeve do Amruševe u desnoj prometnoj traci do 3 minute radi ukrcaja ili iskrcaja putnika.

Promet motornih vozila Palmotićevom ulicom u pravcu juga, sjevernim zelenim valom Boškovićeva-Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova-Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja, ali uz poseban oprez zbog velike koncentracije pješaka.

Zbog posebnih mjera sigurnosti, tijekom održavanja Adventa u Zagrebu, od 1. prosinca do 6. siječnja na snazi će biti posebna regulacija prometa i režim dostave u centru grada.

Dostava u pješačke zone moći će se obavljati svakodnevno samo u vremenu od ponoći do 10 sati, a izvan tog vremena samo iznimno omogućit će se na obodima pješačke zone. To su rotor na istočnoj strani Bakačeve ulice, ulica Pod zidom, Vlaška-Palmotićeva, sjeverna strana Zrinjevca (desna traka), sjeverna strana Masarykove od taksi stajališta do Preradovićeve, a dva će mjesta biti predviđena za to na istočnoj strani Strossmayerovog trga te na istočnoj strani Tomislavovog trga.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa od strane Zagrebačkog holdinga d.o.o. Podružnice Zagrebačke ceste. Policija će na mjestima zabrane uspostaviti blokadne punktove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:27